I krisetider er der brug for at rykke rundt på personale

Af Lisbeth Lagoni,direktør, Aalborg Universitetshospital, Hobrovej 18-22, 9000 Aalborg:

SYGEPLEJERSKER:Vi har særligt i kriser brug for at rykke rundt

Fredag 28.8. har en gruppe anæstesisygeplejersker fra Aalborg Universitetshospital et indlæg, hvor de anklager hospitalsledelsen for at pålægge sygeplejersker tvangsarbejde under corona-krisen i foråret.

Der bliver nævnt, at nogle sygeplejersker ”blev pålagt at skifte arbejdsplads til intensiv og corona-intensiv”, og mange sygeplejersker føler sig som ”køer der bliver drevet rundt”. Vi er som ledelse kede af, hvis noget personale har følt det sådan.

Det var en særlig situation i foråret. Vi skulle omstille fra dag til dag. Personale skiftede arbejdsplads og funktioner, men vi oplevede, at alle var klar til at tage fat på trods af den enorme usikkerhed, der var om, hvor slemt covid-19 ville ramme os i Nordjylland.

Vi er som ledelse glade for, at vi har fagligt kompetent personale, der på tværs af faggrupper har hjulpet til i en uvant situation, og vi er taknemmelige for, at vi er kommet igennem krisen i fællesskab.

Krisen er nu drevet over, men som hospital har vi stadig en opgave i at arbejde med de udfordringer, som corona stadigvæk giver os på hospitalet.

Lige nu ser vi smitteudbrud på afdelinger, og dem skal vi håndtere, og det kræver, at vi har personale til dette arbejde. Der kan derfor blive tale om, at vi må henstille til, at f.eks. anæstesisygeplejersker kan blive flyttet til andet arbejde med kort varsel, hvis der er et behov for det.

Derfor har vi denne sommer sammen med DSR (Dansk Sygeplejeråd) forhandlet os frem til et fleksibilitetstillæg til sygeplejersker, der får dette tillæg, hvis de flyttes med kort varsel.

Det betyder, at sygeplejersken både får et særligt tillæg for at stå i beredskab og for at blive flyttet til opgaven oveni sin sædvanlige løn. Vi har landet denne aftale, fordi det vigtigste er, at vi kan tage os af vores patienter. Med andre ord - vi skal sikre rette fagpersoner til rette arbejde.

For at sikre at vores personale føler sig tryg ved at arbejde i dette beredskab, har vi drøftelse med personalet om, hvad der skal til for, at de føler sig trygge. Derefter vil der blive lavet kompetencetilbud til dem.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.