I lære som barnepige

Nyt kursus under Ungdomsskolen uddanner 12 piger og drenge til fritidsjob

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AABYBRO:- Se min bil, siger en lille lyshåret dreng, mens han rækker sin buttede hånd op mod Katrine Astrup.

- Hvor er den fin. Kan du køre lidt med den, så kommer jeg ned til dig lige om lidt, siger hun venligt og klapper ham på håret. Det er han med på, og han trisser tilfreds videre.

Umiddelbart kunne man jo tro, at Katrine er pædagog i børnehaven Skipper Clement i Aabybro. Men det er ikke tilfældet, for Katrine er 13 år, og hun er i børnehaven, fordi hun er ved at uddanne sig til barnepige.

På legepatrulje

Lærke Breumlund går ligesom Katrine Astrup i 7. klasse på Aabybro Skole. De har begge meldt sig til et kursus under Ungdomsskolen. Her har de lært teori om girafsprog og ulvesprog, ligesom de har lavet et katalog over lege. I denne uge og sidste uge har de sammen med deres kammerater være på ”legepatrulje” rundt om i byen, og her er det, Lærke og Katrine har været i praktik i børnehaven Skipper Clement.

Katrine har ikke som sådan planer om at skulle arbejde som barnepige, men hun er aktiv spejder, og her regner hun med, at de nye kundskaber sagtens kan komme i brug.

- Jeg har for eksempel siddet med en lille spejder, der savnede sin bedstemor. Så er det rart at have nogle redskaber, så man kan trøste, mener hun.

Lærke Breumlund er ligeledes 13 år, og hun har længe haft lyst til at prøve kræfter med barnepigejobbet. Hun har bare været lidt nervøs for, om hun nu var klædt ordentligt på til at tage sig af andre folks børn.

- For hvad nu, hvis de skændes eller ikke vil have noget med mig at gøre, siger hun.

Øjeblikket efter får hun mulighed for at prøve kundskaberne af, for her er der to små fyre, der er blevet rasende uenige om, hvem der har retten til en Lego-bil.

En pædagog er hurtig til at få parterne skilt af, men Lærke er slet ikke i tvivl om, at hun sagtens kunne have løst den situation.

- Jeg har prøvet noget lignende, og her sørgede jeg for at få fordelt de ting, de var uenige om mellem dem, og så var de hurtigt glade igen, siger hun.

Førstehjælp på skemaet

Det næste, pigerne skal lære om, er førstehjælp, hvilket begge piger synes er betryggende.

- Det gør det nok også nemmere at få et job, når forældrene ved, at vi er klædt godt på, hvis der skulle ske noget, mener Lærke.

Herefter skal de så i gang med at søge job.

Lærke Breumlund glæder sig til at komme i gang med at passe børn.

- Det bliver sjovt at komme til at passe børn. Og så er pligterne hjemme altså bare så ”nederen” - og de giver ingen penge, siger hun og griner til en lille fyr, der straks returnerer et stort, tandløst smil.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.