Kunst

I Per Kirkebys verden

Ny udstilling på Museumscenter Aars giver publikum et indblik i den kendte kunstners arbejdsproces med udformingen af Vesthimmerlands Musikhus.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sådan ser Per Kirkebys første skitser til Vesthimmerlands Musikhus ud. Publikum kan selv bedømme, om det ligner, og se, om man kan følge tankegangen fra tegning til færdig bygning.

AARS:Når man dag for dag kan se Vesthimmerlands Musikhus tage form som en solid, rød murstensbygning, er det svært at forestille sig, at de første streger til bygningen snarere lignede en væltet træstamme med organiske, bløde former. Sådan så kunstneren Per Kirkebys første skitser imidlertid ud. At der er kommet en bygning ud af det, skyldes hans tætte samarbejde med arkitekt Dan Christensen hos firmaet Kjær & Richter. Deres korrespondance og den lange arbejdsproces, der ligger imellem akvareltegningen af træstammen og den færdige bygning, bliver levende beskrevet på den udstilling, som Himmerlands Kunstmuseum og Vesthimmerlands Museum i Aars havde fernisering på i går. En lang række af de breve og skitser, som Per Kirkeby har sendt Dan Christensen via telefax, er simpelthen hængt op på væggene, så publikum således kan kigge kunstneren over skulderen. I salen overfor har Himmerlands Kunsmuseum samtidig en udstilling med en lang række små og store malerier, som Per Kirkeby har malet på Læsø i år. Den samlede udstilling kan ses frem til 23. februar 2008.