I Per Kirkebys verden

Ny udstilling på Museumscenter Aars giver publikum et indblik i den kendte kunstners arbejdsproces med udformingen af Vesthimmerlands Musikhus.

Ida Smith
- Pavillonerne på skitsen her illustrerer grenene på en træstamme. De er så siden sparet væk, forklarer Palle Rønde Møller, leder af Himmerlands Kunstmuseum. Foto: Michael Koch
Kunst 9. december 2007 10:05

AARS: Når man dag for dag kan se Vesthimmerlands Musikhus tage form som en solid, rød murstensbygning, er det svært at forestille sig, at de første streger til bygningen snarere lignede en væltet træstamme med organiske, bløde former. Sådan så kunstneren Per Kirkebys første skitser imidlertid ud. At der er kommet en bygning ud af det, skyldes hans tætte samarbejde med arkitekt Dan Christensen hos firmaet Kjær & Richter. Deres korrespondance og den lange arbejdsproces, der ligger imellem akvareltegningen af træstammen og den færdige bygning, bliver levende beskrevet på den udstilling, som Himmerlands Kunstmuseum og Vesthimmerlands Museum i Aars havde fernisering på i går. En lang række af de breve og skitser, som Per Kirkeby har sendt Dan Christensen via telefax, er simpelthen hængt op på væggene, så publikum således kan kigge kunstneren over skulderen. I salen overfor har Himmerlands Kunsmuseum samtidig en udstilling med en lang række små og store malerier, som Per Kirkeby har malet på Læsø i år. Den samlede udstilling kan ses frem til 23. februar 2008.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...