København

I praktik vest for Valby Bakke...

15-årige Nina Viltoft Overgaard fra Freinetskolen i Valby i København er sammen med sine klasse- kammerater i forståelsespraktik i Thy

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Elever fra Valby er i denne uge i landbrugspraktik forskellige steder i Thy. Nina Viltoft Overgaard er hos Preben Nørgaard i Vestervig.

18 elever fra Freinetskolen i Valby i København har i denne uge været i oplevelsespraktik hos forskellige landmænd i Thy. Freinetskolen, der er en lilleskole midt i storbyen - har i mange år haft tradition for at sende niende klasses elever ud i praktik i landbruget. Skolen har dog aldrig tidligere haft elever i Thy. Den 15-årige Nina Viltoft Overgaard fra Frederiksberg har tilbragt ugen sammen med Margit og Preben Nørgaard, der driver en gård med økologisk malkekvæg på Klostermøllevej i Krik. Og hun var meget tilfreds med sin praktik i Krik. - Det har været en positiv oplevelse. Men personligt synes jeg ikke, at landbruget er noget for mig. jeg hører til i storbyen, siger Nina Viltoft Overgaard, der nu skal skrive en fyldestgørende rapport om sine oplevelser. - Jeg har simpelthen stillet Preben alle de spørgsmål, som jeg kunne, forklarer Nina Viltoft Overgaard. Og Preben Nørgaard nikker genkendende. Tirsdag aften var jeg kørt helt træt , griner han. Den unge praktikant synes i øvrigt, at det er godt for et storbysbarn at komme ud på landet. - Her finder vi virkelig ud af, at mælken ikke bare kommer fra kartonerne, siger hun.