I rucolaens højborg

Vi ankommer en fredag aften til Azzurra, og vi har bestilt bord. Heldigvis. For der er stuvende fuldt. Et par timer senere ved vi hvorfor: Her serveres nemlig god, italiensk mad, som vor mama lavede den, når hun var i sit gode lune. Og tillige er priserne passende. Derfor giver vi et ekstra hjerte, for Azzurra giver fuld valuta for pengene. Der er mange valgmuligheder på spisekortet. Der er et par menuer, som vi hurtigt vælger fra. Kortets mange pizzaer ryger samme vej. Vi ender derfor a la carte, og så gør vi noget, som kun de færreste gør på stedet: Vi tager to forretter. Azzurra er lidt selv ude om det, at vi vælger to. De har nemlig en afdeling på spisekortet med carpaccio. Altså lækkert mørt kød i supertynde strimler. Det kan vi slet ikke stå for. Der er fem carpaccioer (á 69 kr.) at vælge blandt. Konen tager oksemørbraden, selv vælger jeg tunfisken. Men vi kunne også have valgt sværdfisk, hjortefilet eller zucchini (det er det, vi på dansk kalder squash). Oksen var fin, velmarineret og uden overraskelser. Den lå på et bjerg af rucola og var pænt marineret. Tunen lå på et leje af feldsalat. Også den var lækkert marineret i olie og citron, og så var der en passende mængde kapers, der gjorde det uhyre velsmagende. Spisekortet fortæller tillige om røget tunæg i tynde strimler, men det var ikke noget, det lykkedes os at identificere med sikkerhed. Herfra gik vi på forretterne, og igen var 69 kroner en gennemgående pris, selv om der findes både billigere og dyrere ting. Min medspiser valgte ovnstegt jomfruhummer, og selv tog jeg et udvalg af forskellige kolde, italienske specialiteter. De fire jomfruhummere lå på (endnu) et kæmpebjerg af rucola og så godt ud. De smagte også glimrende. De italienske specialiteter lå på en buffet midt i restuaranten. Her var forskellige salater, her var marinerede grøntsager, italiensk pølse og mange andre ting. Og her var ikke parmaskinke. Den var spist op, da jeg nåede til fadet. Jeg nævnte det for tjeneren, der svarede, at det måtte vi se på lidt senere, og det var da også helt i orden med mig, hvis han ville kvittere med en kop kaffe i stedet. Men parmaskinke skal der da være, ikke sandt? Det store kolde italienske bord var glimrende, og efter spisning havde jeg da også fået olie nok for den dag. Rigtigt meget - ja for meget - var marineret i olie. Specialiteterne blev serveret med et par stykker bruschetta. Og herfra kunne vi gå til hovedretterne. Her delte vi os som sædvanligt: Kød til kvinden, fisk til farmand. Min medspiser fik en grillstegt, argentinsk oksebøf af mørbrad (189 kr.). Den var marineret i marsala. Den var serveret med stegte grøntsager, og så var den rigelig i størrelsen. Det var mørt og fint. Selv fik jeg dagens fisk (149 kr.). Det var en grillstegt sværdfisk. Hertil var der salat og stegte små kartofler. Fisken var velsmagende, men nok også stegt lidt for meget. Kødet var hårdt. Det er sværdfisk ofte, men det ville vinde ved en lettere grillning. På dette tidspunkt ville de fleste være mætte. Det var vi også, men når man er afsted for læserne, bør man naturligvis også forsøge at presse en dessert ned. Vi fik italiensk sorbet og en kage-is-dessert. Begge dele kostede 39 kroner, og begge dele var fremragende. Vi drak både rødvin, hvidvin og vand til retterne. Vi bad om husets hvidvin. Den kostede 89 kroner for en lerkrukke med en halv liter. Vinen var dermed ikke bundet op på en bestemt producent, men ifølge spisekortet lavet på pinot grigo (de mener vel pinot grigio, men sådan var spisekortet fyldt med masser af stavefejl). Denne vin var et rent røverkøb. Hvidvin - især god hvidvin - er ofte dyrere end rødvin, men denne var fed og flot og klædte vores fiskeretter fornemt. Det er lang tid siden, jeg har fået vin af den kvalitet i forhold til prisen på en restaurant. Rødvinen var en vin fra Conero til 259 kroner og var glimrende uden at være prangende. Azzurra byder foruden et meget stort spisekort også på et særdeles omfattende vinkort, og her er alting også udelukkende på italiensk. Vi sluttede af med to cappuccinoer á 22 kroner. Besøget varede to timer for fire retter plus kaffe. Betjeningen var i orden. Stedet er net indrettet, og regningen endte på 1142. Den lovede kompensation for den manglende skinke var glemt, da vi nåede så langt frem. Men så skidt da også være med det. Vi kan sagtens anbefale Azzurra, for det er et sted, hvor man får meget for pengene. Vi er ingenlunde ude i et fin-kulinarisk skoleridt, men får autentisk italiensk mad. Velsmagende og godt. Rigeligt og interessant. Og som vi skrev i indledningen: Der var fyldt godt op i lokalet, så der er åbenbart mange, der ved, at Azzurra er et godt spisested. Vi skal vel også nævne, at et besøg på Azzurra sagtens kan gøres meget billigere. Derfor hjertet. Men også fordi forretter og desserter er billige, kvaliteten taget i betragtning. Kød og fisk er der til gengæld ikke noget røverkøb over. Restaurant Azzurra Jens Bangs Gade 15-19, Aalborg Tlf. 98 16 41 22 www.restaurant-azzurra.dk Åbningstider: Hverdag kl. 12.00 - 22.00 Fredag/Lørdag kl. 12.00 - 23.00 Søndag kl. 17.00 - 22.00 Middagspause hver dag kl. 14.00 - 17.00