Frederikshavn

I sejlsportens superliga

Kvartet fra Frederikshavn indtager andenpladsen i ligaen for klubhold og bejler til DM-titel

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

En topplacering i sejlsportsligaen vil gavne Frederikshavn Sejlsport og uden tvivl give ekstra vind i sejlene med hensyn til at få flere medlemmer og mere gang i klubbens kapsejlads.Foto: Henrik Louis

FREDERIKSHAVN:I både kvindehåndbold, floorball, badminton og ishockey har hold fra Frederikshavn prøvet at være helt i top i den danske liga, og ældre læsere vil også kunne huske, at FfI Fodbold for godt 50 år siden lå nummer et i den bedste række.

I øjeblikket er det imidlertid på vandet, at byens tophold skal findes.

Kvartetten med Kris Houmann, Rasmus Damsgaard, Søren Sten og Rasmus Melsen indtager efter to sejladser i Sejlsportsligaen en andenplads efter Skovshoved, og der resterer endnu to sejladser i henholdsvis Faaborg i dagene 21.- 23. august og Langelinie 26.- 27. september.

- Desværre kan vi ikke stille med samme hold ud for Faaborg, da vi samtidig skal sejle DM i bådtypen Melges, og det har vores førsteprioritet i øjeblikket, men heldigvis har en flok rutinerede frederikshavnere med sejlklubbens formand Helmuth Melsen lovet at sejle tredje sejlads i ligaen, hvilket vi naturligvis er glade for, fortæller Kris Houmann.

Der er endda en ekstra gulerod at sejle efter i ligaen netop efter tredje sejlads, da de tre bedst placerede får mulighed for at være med i Champions League ud for Sicilien senere på året, og her kunne det være rigtig sjovt at være med.

Masser af rutine

Kris Houmann og hans besætning er lidt overrasket over den foreløbige andenplads i ligaen, men masser af rutine hentet i Frederikshavn Sejlklub har givet en topplacering.

- Vi har tidligere i Melges 24 besejret flere af modstanderne i ligaen, og da der ikke var noget forventningspres i første kapsejlads i Skive, strøg vi helt til tops.

- Kort inden stævne nummer to ud for Horsens blev Søren Sten opereret for testikelkræft, men heldigvis blev han efterfølgende erklæret rask og var således også med, da vi sejlede VM ud for Middelfart for et par uger siden med en placering som tredjebedste danske båd og samlet en fjerdeplads blandt amatørsejlerne, fortæller Kris Houmann.

Frederikshavnerholdet har dog også prøvet at hente en international medalje, da det sidste år blev til EM-bronze i Ungarn.

Frederikshavn som base

Kvartetten har alle fået de første skumsprøjt i Frederikshavn Sejlklub som konkurrenter i optimistjolle og europajolle, og efter en lang periode med arbejde og studier blev de i 2010 enige om at blive ejere af en Melges 24 båd.

- Det er en ganske hurtig bådtype, og der er tale om verdens største båd, som ikke deltager ved OL, fortæller Kris.

De fire frederikshavnere købte deres Melges 24 for 250.000 kroner, og det er en god, brugt udgave.

- En ny af slagsen koster omkring 500.000 kroner, men vores er rigtig god og formår altså også at skabe resultater.

De fire frederikshavnere får ikke trænet så meget sammen som tidligere, men de forsøger at finde sammen til træning i weekenderne i løbet af sæsonen.

- Desuden er vi med i en hel del konkurrencer i både ind- og udland, og vi har således deltaget i Verdensmesterskaberne ud for Talinn og på Gardasøen samt Europamesterskaberne i såvel Holland som Ungarn.

- I år er det især sejlsportsligaen og det kommende Danske Mesterskab, som har vores prioritet, og som i al anden sport er det dejligt, når man kan være med i toppen, er trioen Kris Houmann, Rasmus Damsgaard og Søren Sten enige om.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst