I selskab med den gode smag

Store oplevelser for under en 50'er

HADSUND:I går, på en solbeskinnet søndag i Hadsund, havde omkring 70 nydere af den gode smag fundet vej til Det Kreative Hus i Hadsund. Her serverede Ældre Sagen en forfinet udgave af historien første, franske madpakke - en velsmagende kombination af vin, ost og brød. Restauratør Jens Nørgaard Jakobsen fra Færgekroen i Hadsund Syd har rejst sig til stor viden om vine og madtraditioner. Sammen med Georg Nielsen fra Sigurd Müllers Vinhandel i Aalborg havde han taget de gode råvarer og en masse gode råd med. De to har i øvrigt kendt hinanden, siden Jens var knægt. - Folk tror, de skal drikke rødvin til ost, men det kan lige så vel være en hvidvin eller måske en portvin. For at gøre det helt nordisk, kan en kaffepunch til gammel ost også være den helt rigtige kombination. Den oprindelige madpakke med ost, vin og brød kan sættes sammen på utallige måder, det gælder bare om at finde de ting, der passer godt sammen, sagde Jens Nørgaard Jacobsen. Og netop den gode kombination er en stor del af hemmeligheden. Selv om den aalborgensiske vinhandel sælger berømte vine til høje priser, var det vin til under en 50'er, der kom på bordene i Hadsund, blev smagt, diskuteret og fundet helt ok. Publikum er rykket op i de årgange, hvor man finder ud af, at livet er til for at blive levet, og at det ikke gør noget, hvis det samtidig smager godt. - Der er blevet tid til at gå op i mad og vin, og du må da indrømme, at det er en stor del af fornøjelsen ved at livet, bemærkede Hans Pedersen, mens han gjorde klar til at skænke hvidvinen Cosecha Blanco fra Alta Vista fra Argentina op i glassene. Georg Nielsen måtte med en forbinding om højre tommelfinger have hjælp til at trække de mange propper op, og det resulterede i, at også Jens Sørensen kom på skadeslisten og måtte have lagt en midlertidig forbinding efter nærkontakt med en fjentlig proptrækker. Georg Nielsens skade skyldtes en havesaks og på ingen måde, at det er en del af hans job at have både fingeren på pulsen og på proptrækkeren. - Min mand vil hellere fiske, og Gerdas mand kan ikke tåle rødvin, så dette her er rigtig dameting, siger Birgit Bjerregaard Jensen, der sammen med Gerda Nørgaard har været med alle de tre gang, Ældre Sagen har lavet et arrangement med mad og vin. - Vi har også rejst rundt i Europa og smagt på de gode sager, der hvor de kommer fra, tilføjer Birgit Bjerregaard, men vi har stadig meget at lære, så vi kommer, hver gang der er et arrangement som dette på programmet, forsikrer de to veninder.