Udland

I Strasbourg bliver flaget hejst for Kroatien

På EU-Parlamentets månedlige samling i Strasbourg bliver Kroatien hilst velkommen som EU's 28. land.

I Strasbourg bliver flaget hejst for Kroatien

Foran parlamentets bygning i Strasbourg knejser det kroatiske flag nu EU-stolt i solskinnet, efter at EU's folkevalgte politikere har holdt en velkomstceremoni for EU's 28. medlemsland.

Kroatien blev budt velkommen i en tale af parlamentsformand Martin Schulz i forbindelse med åbningen af parlamentet mandag aften.

- Det er et meget specielt øjeblik. Kroaterne har implementeret reformer og arbejdet hårdt for vejen mod frihed.

- Foreningen af Europa er endnu ikke slut, Men det er en stor dag for Europa og en stor dag for Kroatien, sagde parlamentsformanden, efter at han også havde budt Kroatien velkommen ved en ceremoni forud for åbningen.

Her sang et herrekor EU's hymne, Beethovens "Ode to Joy", på kroatisk foran parlamentsbygningen, mens EU's flag og det kroatiske blev hejst side om side med de 27 andre flag, der hilser folk velkommen, når de besøger parlamentet i Strasbourg.

Dermed går parlamentet nu fra 754 medlemmer til at indlemme de 12 kroatiske parlamentsmedlemmer, som Schulz bød velkommen med et håndtryk, da plenaren blev åbnet.

Efter velkomsten blev det kroatiske flag placeret blandt de andre medlemslandes i parlamentets sal.

Allerede i 2003 søgte Kroatien om medlemskab i unionen, og siden har landet forsøgt at blive del af det europæiske fællesskab.

Europas nyeste medlemsland står i en situation, hvor kun 1,3 millioner af landets 4,2 millioner indbyggere arbejder. Håbet er, at EU-tilværelsen kan ændre på de tal, men den almindelige kroat har ikke stor tiltro til EU.

Kun halvdelen af befolkningen går ind for EU-medlemskabet, og da kroaterne i april skulle stemme til landets første valg til EU-Parlamentet, dukkede kun 20,7 procent op for at stemme på den, de ønsker skal repræsentere dem i parlamentet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden