I Tårs glæder de sig til på mandag

Når weekenden er slut vil byen igen have et pengeinstitut - det blev markeret fredag

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Afdelingsdirektør Anders Sindal Møller og formanden for Tårshallen, Bodil Popp-Kristensen.Foto: Bente Poder

TÅRS:Hallen er blevet renoveret, svømmesalen genåbnet, midtbyen har fået et nyt samlingssted med parkour-bane, byens læger har fået nye gemakker - og i øjeblikket er man ved at opføre et stort multihus i forbindelse med hallen.

Jo, Tårs har i flere år været ved at iklæde sig sit stiveste puds i forsøget på at tiltrække potentielle tilflyttere.

Nu bliver man nok lidt mere attraktiv, da man i en vis forstand også har fået penge på lommen - forstået på den måde, at Sparekassen Vendsyssel mandag slår dørene op til sin nye filial i Tårs.

Når man hører om filialer, så handler det som regel om lukninger - Siden 1980’erne er tre fjerdedele af dem forsvundet, så der i dag er mindre end 1000 på landsplan - men sådan forholder det sig altså ikke i Tårs, hvor der fredag var reception.

Sparekassen holder det næste stykke tid til i skurvognslignende kvadratmeter - uden letpåklædte kalenderpiger på væggene - indtil man kan rykke ind i det aktuelle byggeri.

Lokalbefolkningen vil blive betjent af to medarbejdere og afdelingsdirektør Anders Sindal Møller.

- Der er mange folk med initiativ i byen, og der sker en masse omkring hallen. Det tager vi som udtryk for, at det er en by på vej frem, siger han.

Foreløbig er filialen pengeløs, men når man kommer helt på plads, vil der være en automat, hvor man både kan hæve danske kroner og euro. Medarbejderne vil samtidig kunne yde rådgivning til private og mindre erhvervskunder.

- Det er ikke lige meget, om man har et lokalt pengeinstitut. Det personlige kendskab har betydning, så folk får en realistisk vurdering, når de kommer med deres planer og projekter, mener formanden for Tårshallen, Bodil Popp-Kristensen.

Ifølge Danmarks Statistik har Tårs smidt næsten 100 indbyggere de seneste otte år - dog så det ved årsskiftet ud til, at man havde stabiliseret sig med et indbyggertal på omkring 1890 borgere.

De seneste par år har der slet ikke været banker eller sparekasser repræsenteret i byen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst