Vin

I troldmandens værksted

Peter Vinding-Diers har skabt en ny velsmagende vin i Milano

Det var som at være i troldmandens værksted, da Don Rudolfo blev sammensat i april. Peter Vinding-Diers trak præcist afmålte mængder op af prøveflaskerne med sin pipette. Mange kombinationer blev vurderet, og de sidste justeringer blev lavet med enkelte procenters ændringer i blandingen fra de vine, der var til rådighed. Der blev diskuteret og smagt med alvorlige miner. Det seriøse og meget vigtige arbejde blev sluttet med "ja, nu er den der". Og det er den, Don Rudolfo. Ikke bare sammenstukket, lagret og tappet på flaske. Nu er den også på markedet. Fra i dag kan Peter Vinding-Diers' nyeste projekt købes i Danmark. Og den smager meget bedre, end da sammensætningen af vinen blev besluttet. Vin skal have tid til at vokse sammen. Nu er det ikke mere fire-seks forskellige vine blandet sammen i en flaske. Nu er det én harmonisk vin. Jeg har givet den fem stjerner ud af seks mulige. Det er lige min stil med god bund, fin frisk frugt og en kontrolleret dosis træ. Det er svært at vurdere, hvor længe sådan en ny vin i ny stil vil kunne holde. Mit gæt er en positiv udvikling de næste fire-fem år afhængig af, hvor frisk man foretrækker sin vin. Fra Sicilien Troldmandens værksted ligger i Milano. Det er dér, vinen har lagret på fade, som tidligere har været anvendt til den verdensberømte Pingus fra Ribera del Duero. Peter Vinding-Diers er onkel til Peter Sissick, som er manden bag Pingus. De står hinanden nær, så det har været let at skaffe godt træ. Peter Vinding-Diers flyttede for nogle år siden til Italien for at lave vin. Da han havde bekendte i Toscana, bosatte familien sig der og så sig om efter en ejendom. Det lykkedes ikke at få økonomien til at falde på plads. I stedet blev han opmærksom på Sicilien, der er et af de kommende stjerneområder i Europa. Der er familien flyttet til, men han har endnu ingen jord og ingen produktionsanlæg. Til gengæld har han udset sig nogle gode vinbønder, hvis druer han gerne vil anvende. Det har været muligt i et samarbejde med AMKA i Randers. Druerne er blevet købt, og AMKAs hovedleverandør i den ende af Italien, Angelo Rocca, har taget sig af den praktiske håndtering under overvågning af Peter Vinding-Diers. Rocca har sit hovedkontor og et stort vineri i Milano. Derfor er den sicilianske vin blevet udviklet på fade der. Tanken bag Don Rudolfo har været at se, hvor langt man kan komme med vinene fra området. Der er flere projekter undervejs. De tre partnere tror, at Sicilien kan levere noget unikt, hvis man ofrer det nødvendige.