Lokalpolitik

Ib P. samler stemmer både ude og hjemme

Hos DF er det legalt at samle stemmer i andre kandidaters kredse - det kan give Ib Poulsen valg.

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ib Poulsen, tv., er opstillet i Aalborg Øst-kredsen. Alligevel var han blandt kandidaterne i panelet, da der onsdag var valgmøde på EUC i Thisted. I DF er det helt legalt, at en kandidat jagter stemmer udenfor sin egen kreds. Foto: Peter Mørk

Tidligere hentede venstres Svend Heiselberg mange personlige stemmer i Thisted-kredsen, til trods for sin opstilling i Skive-kredsen, og i øjeblikket bruger Dansk Folkepartis Ib Poulsen præcis den samme taktik i kampen om de stemmer, der måske sikrer ham en plads på tinge. Han er opstillet i Aalborg Øst-kredsen, mens arbejder samtidig målrettet på at samle flest mulige stemmer i Thisted-kredsen. Ib Poulsen bor i Kallerup, er medlem af Thisted Byråd, regionsrådet og går nu efter valg til folketinget. Får DF 24 mandater, siger valgmatematikken at tre af mandaterne falder i Nordjyllands Storkreds. - Bent Bøgsted er som spidskandidat relativt sikker på valg, men kampen om de to sidste mandater står mellem mig, Anita Knakkergaard og Rikke Karlsson, siger Ib Poulsen. Anita Knakkergaard har allerede plads i Folketinget, hvor hun er partiets boligordfører. Ib Poulsens valgkamp i Thisted-kredsen, hvor DF opstiller Tommy Eggers, er helt legal og i overensstemmelse med partiets interne regler for valgkampen. - Aalborg Øst er en relativt stor kreds, hvor jeg har mulighed for at samle et pænt stemmetal, men samtidig skal jeg også gerne holde de stemmer hjemme, som jeg fik i Thy og på Mors i forbindelse med henholdsvis kommunal- og regionvalgene. Det kræver, at jeg også fører en aktiv valgkamp i Thisted-kredsen, selv om det ikke er min egen valgkreds, siger Ib Poulsen. DF¿s taktik er således stik modsat den, som eksempelvis socialdemokraterne har valgt. Her er det understreget, at kandidaterne holder sig til egne valgkredse, og kun går ind i andre kredse efter aftale. - For mig at se handler det om at hente stemmerne, hvor de er og det er baggrinden fro, at vi kan gå udenfor vores egne kredse. Ib Poulsen havde mulighed for at vælge Thisted som sin kreds, da partiet fordelte de nordjyske valgkredse. Han valgte Aalborg Øst netop ud fra muligheden af at være på udebane og samtidig bevare en hjemmebanefordel. Vi holder et opstillingsmøde for hele storkredsen. Her har alle medlemmer mulighed for at deltage og stemme på kandidaterne efter at de hver især har præsenteret sig. Antallet af stemmer på den enkelte kandidat afgør fordelingen af valgkreds, fortæller Ib Poulsen. Det er nemlig den kandidat, der får de fleste stemmer, der som den første vælger sin opstillingskreds. Retten til at vælge først tilfaldt Bent Bøgsted, mens Ib Poulsen måtte vælge kreds som den tredje kandidat. - Jeg valgte Aalborg Øst fordi det er en god kreds med nogle aktive mennesker, som støtter mig i min valgkamp, siger Ib Poulsen og tilføjer, at det ikke giver problemer, at det er kandidaten, der vælger sin kreds og ikke omvendt. Omvendt måtte Tommy Eggers vælge kreds som en af de sidste. Hans valg stod mellem Thisted og Mariagerfjord, som er den mindste kreds.