Ib Rene, Cairo i krise

Det seneste år har ikke været det bedste for den tidligere så populære café i Reberbansgade

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:13 medarbejdere mødtes søndag den 7. september på Ib Rene, Cairo med ham, de kalder deres chef, Peter Rasmussen. De havde ikke fået løn i 10 dage og ville have en forklaring.

- Det var anspændt. Vi sad alle og bed negle og vidste ikke hvordan han ville reagere: Blive vred eller være med til at finde en løsning. Vi ville gerne støtte ham, men vi kunne jo ikke arbejde for ingenting, siger Trine Moesgaard, der blev ansat 1. september. Hun var lige flyttet til Aalborg og mistede sin lejlighed, da hun ikke kunne betale indskuddet. Også nyansatte Dorte Johansen fik ikke sine penge.

- På mødet hørte vi en masse undskyldninger og bortforklaringer. Men vi fik ikke vores løn og til sidst blev vi bedt om at lægge vores nøgler og gå, siger Dorte Johansen, der beskriver mødet som ophedet og med en tydeligt rystet Peter Rasmussen.

Op til mødet var gået ti dage, hvor blandt andre kok Ronni Brandt ikke fik udbetalt løn for 250 timers arbejde.

- Han sagde, at han havde glemt at indlevere sedlerne til løn, og at pengene ville være der på mandag. Det var de ikke, og tirsdag var de der heller ikke. Sådan fortsatte det i en uge med undskyldninger, siger Ronni Brandt.

Det gik galt med udgangen af september, hvor lønsedlen så forkert ud.

- Vi får normalt en mail den 28. i måneden med oplysninger om, hvor meget vil skal have udbetalt. Der stod et rundt nul, siger Ronni Brandt.

Mødet ender ikke med en forklaring til medarbejderne men med, at Peter Rasmussen beder medarbejderne aflevere deres nøgler og gå.

Ejer afviser

Peter Rasmussen afviser, at han på noget tidspunkt har haft med driften af Ib Rene, Cairo at gøre, og at han ikke er ansvarlig for, at der ikke er udbetalt løn. Han har kun som ejer af bygningen fundet en forpagter af cafeen.

- Jeg har intet med det at gøre. Hverken regnskab, ansættelser, kontakt til leverandører eller lønudbetalinger. Pengene til løn står på en konto, der har været spærret, siden forpagteren forlod stedet. Det har jeg forsøgt at forklare medarbejderne på mødet. Der står 188.000 kroner på den konto. Jeg forstår ikke det hele selv og ville ønske, de havde fortalt mig på forhånd, hvad mødet ville dreje sig om. Så havde jeg taget min advokat med for at forklare, hvordan det hele hænger sammen, siger Peter Rasmussen.

Med hensyn til, at medarbejdernes lønninger nu skal betale af Lønmodtagernes Garantifond og ikke er dem i hænde foreløbig siger Peter Rasmussen.

- De skal bare holde ud, siger han.

Efter mødet har fagforbundet 3F arbejdet på at få pengene udbetalt til deres medlem Ronni Brandt.

- Jeg ser det som et stort problem, at en virksomhed undlader at betale, det de skylder og så bare lukker fra dag til dag, siger Kurt Frederiksen fra 3F i Aalborg.

Det ender med, at Ib Rene, Cairo får ti dage til at betale medarbejderne deres løn.

- Da lønnen ikke bliver udbetalt, sender vi kravet til vores advokat, der i skifteretten får erklæret Ib Rene, Cairo konkurs, siger Kurt Frederiksen.

Nu mangler medarbejderne at få udbetalt pengene fra Lønmodtagernes Garantifond.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.