IC4-tog ødelagt: Sten på skinnerne i Sydjylland

Politiet ser meget alvorligt på et ødelagt IC4-tog, som kørte ind i store sten på skinnerne ved Vejen.

Det kunne være gået alvorligt galt lørdag aften, da et IC4-tog kørte ind i store sten og træstumper på strækningen mellem Brørup og Vejen i Sydjylland.

Toget måtte sætte passagererne af og med forsigtig kørsel uden passagerer liste til Aarhus, hvor DSB i øjeblikket er ved at se på skadernes omfang, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Der er nogle, som har lagt forholdsvis store sten og træstykker på skinnerne. Det bliver slynget op under toget, og der bliver ødelagt et bundkar til en motor. DSB er ved at opgøre skadernes omfang, men de siger, at det er svære skader, siger vagtchef Torben Møller til Ritzau.

Hverken lokofører eller passagerer kom til skade, men politiet ser med stor alvor på sabotagen.

- Vi behandler det som forstyrrelse af driften, som har en strafferamme op til seks år, og det kunne jo være gået helt galt, hvis man afsporede toget, så vi tager det meget alvorligt, fortæller vagtchefen.

Stenene var placeret i nærheden af Ladelundvej, og politiet fik anmeldelsen klokken 21.25. Der er ingen anholdte i sagen, men der har været lignende episoder i nærheden.

- Vi har haft problemer i området, hvor unge har smidt sodavand og milkshake ned fra en motorvejsbro, som blandt andet har knust en forrude på en bil, og vi kan da frygte, at det er de samme, som nu har kastet sig over togdriften, siger Torben Møller.

Skaderne gjorde, at der løb olie ud på store dele af strækningen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst

Mest læste