Idéer afprøves gratis

Nyt netværk stiller erfarne kollegers specialviden til rådighed

Håndværkerformand Svend Aage Suhr: Vi kan håndplukke professionelle folk med stor viden på det pågældende område, og derfor kan vi med det samme få afprøvet, om en idé kan bære eller ej.

Håndværkerformand Svend Aage Suhr: Vi kan håndplukke professionelle folk med stor viden på det pågældende område, og derfor kan vi med det samme få afprøvet, om en idé kan bære eller ej.

NORDJYLLAND:Hvor går en håndværker hen og får gode råd, hvis han eller hun gerne vil starte egen virksomhed eller har en idé til et nyt produkt? Normalt vil svaret være det lokale, kommunale erhvervskontor. Men nu får nordjyske håndværkere en helt ny mulighed for at få afklaret, hvor gode deres ideer er: de kan spørge erfarne kolleger. Aalborg Håndværkerforening har oprettet et netværk af rådgivere, som ud fra egne erfaringer og ekspertise kan rådgive iværksættere eller eksisterende virksomheder omkring nye tiltag. Rådgiverne, som rekrutteres blandt foreningens egne medlemmer, arbejder gratis. Også professor Michael S. Dahl, iværksætter-specialist ved Aalborg Universitet, er tilknyttet projektet, der lanceres i denne uge. - Vi er ikke ude på at udkonkurrere kommunernes rådgivning, men supplere den. Vores styrke er, at vi kan håndplukke professionelle folk med stor viden på det pågældende område, og derfor kan vi med det samme få afprøvet, om en idé kan bære eller ej, oplyser Svend Aage Suhr, formand for Aalborg Håndværkerforening og regionsformand for Håndværksrådet i Nordjylland. - Vi har også banken med fra start. En rådgivning kan være nok så god, men hvis banken siger nej til sidst, dur det jo ikke. Den situation er der mange iværksættere, der har stået i, men det forebygger vores model, forklarer Svend Aage Suhr. Hvor mange der rent faktisk vil benytte sig af den nye form for rådgivning, tør han ikke sige. - Vi fik ideen for halvandet år siden, da der var meget lidt at lave i byggebranchen og derfor masser af tid til at tænke på innovation. Oprindelig var netværket tænkt som et tilbud til eksisterende virksomheder, men nu hvor der atter er gang i byggeriet, henvender det sig mindst lige så meget til håndværkere, der har planer om at starte for sig selv. Og dem er der mange af, siger Svend Aage Suhr. Aalborg Håndværkerforening tæller 1100 medlemmer, både enkeltpersoner, foreninger og laug, og dækker foruden Aalborg Kommune store dele af Himmerland og Vendsyssel.