Ida Marie er med i successerie: Det er en anden skala

Siden hun var lille, har hun elsket at optræde for sine forældre. Nu skal hun spille skuespil for hele verden.

Hun er ikke mere end 20 år, men det seneste år har Ida Marie Nielsen tilbragt langt fra familie og venner i fremmed by i et andet land for hver dag at indtage rollen som slaven Margrethe i succes-serien Vikings.

I anden del af fjerde sæson, der sendes på HBO Nordic fra den 1. december, spiller den danske pige nemlig med, og sammen med Marco Ilsø og Alex Høgh Andersen en hun en del af det danske trekløver, som fans fra denne sæson kan se i serien.

I Vikings, der indspilles tæt ved Dublin i Irland, spiller Marco Ilsø og Alex Høgh Andersen brødre, og Ida Marie Nielsen deres slave.

Det var en rolle, hun ikke kunne sige nej til.

- Jeg fik tilsendt en scene, og så blev jeg nysgerrig. Det fangede mig, at hun var denne her slavepige, som bliver rodet ud i en masse med de her brødre. Hun er både sårbar og intelligent, forklarer skuespillerinden.

Ida Marie Nielsen, der er datter af designeren Rikkemai Nielsen og den tidligere landsholdsspiller Allan Nielsen, er et forholdsvist ubeskrevet blad her hjemme, hvor hendes største rolle har været som Iben Hjejles datter i krimiserien Anna Pihl.

Derfor var det også lidt af et spring pludselig at stå i Irland og skulle arbejde på et stort set med mange professionelle skuespillere og filmfolk.

- Det var meget nervepirrende. Det er jo på en helt anden skala end her hjemme, hvor jeg har kun har lavet en lille smule tv og teater, fortæller Ida Marie Nielsen.

- Det føles som om, man har sprunget nogle trin over, men det gør jo ikke noget. Det er jo rigtig fedt. Samtidig kan jeg godt mærke, at de trin måske havde været meget rare et have med, bare for at jeg ikke følte mig så fortabt ind i mellem, siger hun med et smil.

Hun afsluttede gymnasiet i sommeren 2015, og gik i gang med at lede efter et arbejde. Men et par måneder efter blev hun inviteret til audition på serien.

- Jeg var lige blevet færdig med gymnasiet i juni, og så ledte jeg bare efter et eller andet job. Piccoline, tjener, det betød ikke så meget, forklarer hun.

- Jeg blev kaldt til samtale på Sticks’n’Sushi, mens jeg var i Dublin og ventede på at få svar på min casting, så det var lidt sjovt, at det på den måde stod mellem de to jobs, siger hun.

Hun er ikke i tvivl om, at hun valgte rigtigt, da hun forlod Danmark for at prøve kræfter med en international karriere trods sin unge alder. Men det er ikke bare en dans på roser.

- Jeg savner min familie ret meget. Nogle nætter er jeg faldet i søvn med min mor på Facetime. Så er der lige en, forklarer hun.

Sine forældres støtte har hun haft siden hun allerede som barn viste interesse for at spille skuespil.

- Jeg var bare totalt performer, da jeg var lille. Fra jeg var tre-fire år dansede jeg ballet, det var mens vi boede i England (på grund af farens fodboldkarriere, red.).

- Jeg elskede prinsessekjoler, og skulle altid vise shows, men der var ikke rigtig plads til, at mine søskende kunne være med. Jeg har altid været sådan meget "scenen er min", siger Ida Marie Nielsen, der efter familien returnerede til Danmark, brugte et par eftermiddage om ugen på at spille teater.

Der blev grundstenene til skuespillet lagt, og her fandt hun for alvor kærligheden til at stå på scenen. Men om det fremover er den vej, hun skal gå, tør hun ikke spå om.

- Jeg elsker at spille skuespil, og jeg er kun blevet endnu mere glad for det. Men jeg er stadig meget teenageforvirret omkring, hvad der skal ske. Jeg synes, der er så mange muligheder, siger hun.

Ida Marie Nielsen og resten af vikingerne kan ses på HBO Nordic fra den 1. december.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.