Idemand: Synd for byen

Politikerne handler visionsløst, når de udskyder kulturbroen, mener Jens Toft-Nielsen

Jens Toft-Nielsen - her med hustruen Bente- har i en årrække arbejdet for at få etableret en gang- og stibro. Men projektet bliver ikke realiseret i denne omgang. Foto: Michael Koch

Jens Toft-Nielsen - her med hustruen Bente- har i en årrække arbejdet for at få etableret en gang- og stibro. Men projektet bliver ikke realiseret i denne omgang. Foto: Michael Koch

NØRRESUNDBY:Synd for byen og for hele regionen.

Sådan lyder meldingen fra Jens Toft-Nielsen, der har været drivkraften i en kulturbro mellem Aalborg og Nørresundby. Meldingen kommer efter, at byrådet i Aalborg har valgt at parkere projektet på ubestemt tid som led i næste års kommunale sparebudget.

- Jeg synes, at det savner visioner. Det er jo ikke for sjov, at vækstforum Nordjylland har støttet broen med 1,6 mio. kr, siger Jens Toft-Nielsen, formand for foreningen Kulturbro-Aalborg, som i sin tid tog initiativ til en gangbro, der skal binde Aalborg og Nørresundby tættere sammen.
Han mener, at politikerne også har et forklaringsproblem over for de flere hundrede borgere, som på helt privat basis har støttet broen økonomisk med små og store bidrag. I tiltro til at der var politisk opbakning til projektet.
Kulturbroen, vurderer han, er blevet offer for politisk spin, hvor modstanderne af projektet - Venstre og Dansk Folkeparti - har formået at tegne et billede af, at broen kommer til at koste 25 mio. kr. Det er faktuelt forkert, mener Jens Toft-Nielsen.
Han er selv skarp kritiker af, at der allerede på nuværende tidspunkt er brugt fem millioner kroner i rådgiverydelser. Det er dog ikke græsrøddernes ansvar, for kommunen overtog allerede i 2009 ansvaret for broen.
Trods den seneste modgang har han ikke opgivet håbet og har et revideret projekt klar, hvor broen kan opføres for knap 11 millioner kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.