Øster Brønderslev

Idrætsforening skal spare 200.000 kroner

ØBI-ledelsen går i gang med at rette op på økonomien

Arkivfoto

Arkivfoto

ØSTER BRØNDERSLEV: Øster Brønderslev Idrætsforening må spænde livremmen ind. De næste to år bliver hårde år for klubben. Det konsta- terer formanden, Cecilie Wacher Matthiasen.

Tilskuddet fra Brønderslev Kommune er faldet markant, og ØBI’s medlemstal er også faldet.

- Medlemssammensætningen i ØBI har ændret sig fra at være overvejende flest børn til i dag at være lige så mange børn som voksne, og det rammer klubben økonomisk.

- I fjor gik hovedbestyrelsen ind i kampen for at finde ud af, hvorvidt ØBI skulle være momspligtig eller ej. Efter en lang og sej kamp med misforståelser og forkert vejledning fra Skat til os og vores revisor. Men en urokkelig Bent Jensen og Dansk Idræts-Forbund i ryggen, fik vi i slutningen af 2017 medhold i, at ØBI ikke skal være momsregistreret. Vi skal til møde med Skat, for at undersøge mulig- heden for at få betalte moms-penge tilbage.

- Indtjeningen til byfest, halfest og koncerter er heller ikke eksisterende længere, og det er der flere grunde til. Dels fordi der er stor konkurrence fra kommunen med lignende tilbud, og dels fordi Øster Brønderslev i forvejen har rigtig meget at byde på. - Det har givet ØBI en stor konkurrence, og vi har endnu ikke fundet en niche, der kan give os i ØBI penge. Samtidig har det i perioder været rigtig svært at finde frivillige hænder udover de mange, som i forvejen bidrager på forskellige måder.

Selv om mange ting er lykkedes i det forgangne år, har det været et svært år for ØBI.

- Vores regnskab har trukket os i en retning, som ikke længere er holdbar.

- Derfor har en af de største arbejdsopgaver for hovedbestyrelsen det seneste år været at skaffe de nødvendige penge til at betale regninge rmed.

- Efter krisen i 2008 mistede ØBI størstedelen af sine sponsorer, og det har været svært at komme tilbage i "gamet". Der seneste år har der dog været stor fremgang med stor indsats fra Lars Juul og nytænkning i afdelingerne.

- Dette arbejde fortsætter, og der vil i fremtiden blive tænkt nye og spændende tanker omkring sponsorater, siger Cecilie Wacher Matthiasen.

ØBI’s bank har lovet at hjælpe ØBI gennem krisen, men er også kommet med forslag til besparelser.

Blandt andet foreslås, at klubben selv står for bogføring og regnskab, ligesom der foreslås en vurdering af, om urentable hold og afdelinger skal fortsætte. Der peges også på øget sponsorarbejde, øget kontingent med mere.

Banken foreslår et frivilligt år, hvor alt er frivilligt. Det vil sige ingen trænerlønninger, tøj, ledertøj, gaver og lignende. Banken foreslår også en genforhandling af husleje og rengøringsudgifter. Der er også forslag om salg af klubhus. Endelig er der forslag om at søge støtte til bolde, tøj, rekvisitter med mere via fonde.

ØBI satser på tiltag, der kan give 200.000 kr. mere næste år.

Hovedbestyrelsen går nu i tæt samarbejde med afdelingerne og banken, og arbejde på at finde en holdbar løsning, der kan sikre ØBI’s fremtid.

I budget 2018 skal der findes 200.000 kr. i besparelser eller øgede indtægter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst