IF Recycling: Miljøchef vasker hænder efter skrotbrand i Aalborg

Lukningstruede IF Recycling mener, at Aalborg Kommune har undladt at træffe beslutninger, der kunne have forhindret storbrand i Aalborg

Claus Smidstrup og Niels Brauer
IF Recyclings direktør Thomas Lundshøj og informationschef Line Adelborg afviser kritikken fra Aalborg Kommunes miljøchef Michael Damm, der har beskyldt firmaet for at importerer affaldet ulovligt. Foto: Martin Damgaard.
Aalborg 16. november 2016 17:51 - Opdateret 16. november 2016 17:58

AALBORG: Kritikken er haglet ned over IF Recycling efter weekendens skrotbrand på Gasværksvej i Aalborg, uden at virksomheden har forsvaret eller forklaret sig.

- Vi har brugt tiden på at samle dokumentation om hele sagsforløbet forud for branden, siger informationschef hos IF Recycling, Line Adelborg, som ser kritikken fra Aalborg Kommunes miljøchef Michael Damm som hans behov for at vaske sine hænder.

IF Recyclings direktør Thomas Lundshøj siger, at han ikke er overrasket over retorikken hos miljøchefen, men er mindre overbærende over for, at Michael Damm har bebudet, at IF Recycling vil få regningen for oprydningen efter branden.

Michael Damm har varslet en millionstor regning, som i branchen vurderes til at løbe op i 20-25 millioner kroner, og udtalt, at "sagen slutter her", hvis firmaet betaler. Det vil IF Recycling næppe være i stand til, så nu afventer man udfaldet af det juridiske slagsmål, der formentlig følger efter oprydningen efter branden.

Claus Smidstrup og Niels Brauer
Storbranden i Aalborg kunne være undgået, hvis kommunen havde taget de rigtige beslutninger, mener IF Recycling. Foto: Jan Pedersen

Brand kunne være undgået

Den omfattende brand og en tocifret millionregning for at køre affaldet på depot i Rærup kunne med lethed have været undgået, hvis det ikke havde været for kommunal ubeslutsomhed., påpeger Thomas Lundshøj.

- Vi var udmærket klar over risikoen for brand, og før weekendens brand har der tre gange tidligere været ild i affaldet. Vi har derfor gennem de sidste tre måneder tilbagevendende meddelt kommunen, at materialet burde flyttes væk fra pakhuset tæt på Aalborg, men til trods for mange møder lykkedes det ikke, siger direktøren, der sammen med den øvrige ledelse føler, at firmaet uretmæssigt fra kommunens side er blevet hængt ud for ikke at have haft styr på behandlingen af affaldet.

- Vi har tværtimod oplevet, at kommunen ikke har villet tage ansvar, blandt andet ved ganske enkelt ikke at træffe beslutninger. Det har trukket processen i langdrag, og derfor gik det, som det gjorde, siger Thomas Lundshøj, der medgiver, at firmaet også bærer en del af ansvaret ved ikke at have afventet alle endelige tilladelser, før importen af affald fra Norge blev indledt.

NORDJYSKE har forgæves forsøgt at få en kommentar fra miljøchef Michael Damm.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...