Igen-igen: Usain Bolt vandt guld

Superløberen scorede hattrick og hentede sin niende OL-guldmedalje, da Jamaica vandt i 4 x 100 meter

Der er ikke noget at sige til, at Usain Bolt er i godt humør - han har vundet tre guldmedaljer til OL. Igen! Så ryst bare røv, Bolt og co. Foto: Scanpix

Der er ikke noget at sige til, at Usain Bolt er i godt humør - han har vundet tre guldmedaljer til OL. Igen! Så ryst bare røv, Bolt og co. Foto: Scanpix

RIO DE JANEIRO: Usain Bolt sikrede sig natten til lørdag dansk tid sit fænomenale hattrick, da han var med til at vinde OL-guld med Jamaica i 4 x 100 meter.

Dermed nåede Usain Bolt op på ni OL-guldmedaljer i sin karriere.

- Jeg bliver længe oppe og har tænkt mig at have det sjovt.

- Jeg havde aldrig troet, at det her ville ske, da jeg begyndte (på atletik, red.), lød det efterfølgende fra den 29-årige jamaicaner ifølge AFP.

- Her har I det. Jeg er den største. Jeg er lettet over, at det er sket. Jeg er bare glad og stolt. Det blev virkelighed, sagde Bolt videre ifølge Reuters.

Jamaica vandt i tiden 37,27 sekunder foran Japan, mens Canada fik bronzemedaljer, efter at USA, der egentlig krydsede målstregen som nummer tre, blev diskvalificeret.

Jamaicas hold bestod af Asafa Powell, Yohan Blake, Nickel Ashmeade og så superstjernen Bolt.

Bolt løb som sidste mand hos Jamaica, og på det tidspunkt så det helt lige ud, men verdens hurtigste mand trak fra og løb selv guldet hjem.

Jamaicas sejr sikrer Usain Bolt den såkaldte ”triple-triple”, hvilket betyder, at han har vundet tre OL-guldmedaljer ved tre olympiske lege i træk.

Bolt har vundet guld i 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter i både Beijing, London og Rio de Janeiro.

Den bedrift er på flere måder historisk, da ingen har lavet hattrick i 100 meter, ingen har lavet hattrick i 200 meter, og ingen har lavet en ”triple triple”.

Med ni OL-guldmedaljer i alt når Usain Bolt op på siden af finske Paavo Nurmi og amerikanske Carl Lewis, der begge har vundet ni guldmedaljer ved OL i atletik.

Bolt tangerer også amerikanske Frank Wykoff, der i 1928, 1932 og 1936 vandt tre guldmedaljer i 4 x 100 meter.

Kun Lewis og dennes landsmand Al Oerter har vundet flere guldmedaljer i en enkelt disciplin end Bolt.

Carl Lewis vandt fire gange guld i længdespring fra 1984 til 1996, mens Al Oerter præsterede at vinde guld fire gange i diskoskast fra 1956 til 1968.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.