Ikke alle byrådskandidater vil vælges ind

Ifølge kommunalforsker Roger Buch er det ikke unormalt, at der i flere nordjyske kommuner figurerer kandidater, som helst vil undgå at blive valgt ind.

Mark Simon Russell
Ifølge kommunalforsker Roger Buch er det ikke unormalt, at nogle opstillede kandidater helst vil undgå at blive valgt ind i byrådet. (Foto: www.dmjx.dk).
Politik 10. november 2017 11:47 - Opdateret 10. november 2017 12:01

POLITIK: Når en mand eller en kvinde figurerer som kandidat på et partis liste, så vil vedkommende selvfølgelig gerne vælges ind i byrådet. Det burde man i hvert fald tro. Man faktisk forholder det sig langt fra sådan.

Et lodtrækningsspil i Go’ Morgen på Radio NORDJYSKE har gennem flere uger trukket tilfældige politikere fra tilfældige partier op af hatten. Og der tegner sig efterhånden en klar tendens: Flere af kandidaterne langt nede på partiernes lister fortæller, at de helst ikke vil i medierne. Og de håber i øvrigt heller ikke på at blive valgt ind.

Nogle har endda anonymt udtalt, at de ikke aner noget om politik og stiller op af taktiske grunde.

Ifølge kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole så kaldes fænomenet for listefyld - og er langt mere udbredt, end vi måske tror.

I Go’ Morgen på Radio NORDJYSKE forklarede han fredag morgen nærmere:

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...