Ikke flere bydelsmødre i Hjørring

Behovet for mødre med anden etnisk baggrund end dansk, som skulle hjælpe udenlandske kvinder til rette i det danske samfund, har ikke været så stort som antaget

Bydelsmødre i Hjørring.Arkivfoto: Henrik Louis

Bydelsmødre i Hjørring.Arkivfoto: Henrik Louis

HJØRRING:Når Bolig Hjørring til sommer starter et nyt integrationsprojekt, så bliver det ikke et nyt bydelsmødre-projekt. De ti bydelsmødre, som skulle hjælpe indvandrerkvinder til rette i det danske samfund, har langt fra haft de opgaver, som forventet.

- Vi ved faktisk ikke helt hvorfor, der ikke har været den store efterspørgsel, erkender Mille Jønsson, der var projektkoordinator og underviser på bydelsmødre-projektet i Vestbyen i Hjørring.

Mødrene fik et bedre liv

Til gengæld har bydelsmødre-projektet været et succesfuldt integrationsprojekt for de ti bydelsmødre med anden etnisk baggrund end dansk.

- Det givet bydelsmødrene et personligt boost. De har lært at komme ud, fået en omgangskreds, mere selvtillid og så er halvdelen enten kommet i arbejde eller er i gang med at tage en uddannelse, fortæller Mille Jønsson.

De hjælper stadig

Hvis man ønsker et moderligt råd, så kan man stadig få hjælpe af en bydelsmor ved at tage kontakt til kulturhuset i vestbyen, der formidler kontakten til de ti bydelsmødre fra Vietnam, Rumænien, Litauen, Libanon, Tyrkiet, Kina, Ungarn og Madagaskar.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.