Hjørring

Ikke flere præster i Løkken Storpastorat

Tove Kallehave Brogaard rykker teltpælene til Frederikshavn og Bangsbostrand Sogn

Tove Kallehave Brogaard i sognegårdens foyer. De fine søjler er dekoreret med malede kakler, som hun var med til at inspirere skolebørnene til at lave. Foto: Kirsten Olsen

Tove Kallehave Brogaard i sognegårdens foyer. De fine søjler er dekoreret med malede kakler, som hun var med til at inspirere skolebørnene til at lave. Foto: Kirsten Olsen

Året 2015 bød på to præsters afgang i Løkken Storpastorat. I sommer gik Karsten Erbs i Vrensted på pension, og senere forlod præst Niels Clemmensen Børglum embedet efter mange år, og med årets udgang fratræder præst Tove Kallehave Brogaard, Løkken sin stilling.

- Lad mig slå fast, at jeg har været rigtig glad for at bo i Løkken, her er nemt at føle sig hjemme, siger sognepræst Tove Kallehave Brogaard i en kommentar vedrørende, at hun har fået nyt embede i Bangsbostrand ved Frederikshavn fra 1. januar.

- Der er ikke tale om, at Løkken er valgt fra, men jeg fik simpelt hen et tilbud, jeg ikke kunne afslå. Min præstemand har fået embede ved Abildgaard sogn i Frederikshavn, og da det er to nabosogne, har vi mulighed for at bo i samme præstegård, og samtidig være tæt på begge vore sogne, siger hun.

Tove Kallehave Brogaard fremhæver, at familien har nydt Løkkens særlige natur og havet.

- Vores første tanke da vi kom til Løkken var: Så meget himmel der er. Vi var også meget spændte på den første storm. Vi gik op på Kongestien og lod os overvælde af vindens og havets kræfter. Helt anderledes var det i østenvind hvor havet jo er blikstille. Jo vi har nydt at følge naturens gang i Løkken.

- Det var også en oplevelse at følge byggeriet af sognegården, og især at indtage de dejlige lokaler, hvor vi har haft så mange gode oplevelser.

- Jeg har mødt stor åbenhed og venlighed i Løkken. Som præst bliver man lukket ind i en familie ved de særlige begivenheder, og tak for det, siger den afgående præst.

- Vore børn er også faldet godt til. Thea går på Hjørring Gymnasium, og har valgt at overflytte til Frederikshavn Gymnasium, mens Anna har valgt at færdiggøre 9. klasse på Løkken skole.

- Så det bliver svært at flytte herfra, men vi ser naturligvis også frem til et nyt liv det andet sted. At komme til østkysten betyder blandt andet, at vi igen kan få lejlighed til at sejle med kajak, så det er noget af det, vi ser frem til, lyder det.

I en kommentar fra menighedsrådsformand i Løkken-Furreby Britta Drivsholm lyder det:

- Det er en stor udfordring, at vi nu står uden præster i storpastoratet, og vi vil gøre vores bedste for at finde lige så dygtige præster, som vi har haft indtil nu.

- Der bliver ansat to fuldtidspræster i storpastoratet. Den ene stilling har været opslået, og der er foretaget indstilling til dette embede. Hvornår vedkommende præst kan starte er endnu ikke klart. Den anden ledige stilling opslås umiddelbart efter jul, forklarer Britta Drivsholm.

I Løkken Storpastorat er der kirkerne i Løkken, Furreby, Børglum, Vittrup, Vrensted, Rubjerg, Lyngby samt Børglum Kloster kirke.

Provst Thomas Reinholdt Rasmussen Hjørring Sdr. Provsti har opgaven med at finder vikarer til at løse de forskellige kirkelige opgaver, indtil de nye præster tiltræder.

Der er afskedsgudstjeneste med Tove Kallehave Brogaard i Løkken kirke søndag 3. januar kl. 10.45. Efter gudstjenesten er der kirkefrokost i sognegården. Der er tilmelding til frokosten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.