Frederikshavn

Ikke noget valgbudget her

- Vi har ikke råd til at lave et valgbudget i Frederikshavn Kommune, siger borgmester Birgit Hansen

- Det gør da indtryk, når 250 ansatte demonstrerer på rådhuspladsen, siger borgmester Birgit Hansen. Foto: Henrik Louis

- Det gør da indtryk, når 250 ansatte demonstrerer på rådhuspladsen, siger borgmester Birgit Hansen. Foto: Henrik Louis

FREDERIKSHAVN: I Hjørring var der fred og fordragelighed og fuld enighed om et nyt budget, og i Brønderslev blæser der også milde vinde over budgetlægningen.

Anderledes ser det ud i Frederikshavn, hvor 250 frustrerede medarbejdere onsdag mødte op på rådhuspladsen med "Nok-er-nok-skilte" og klare budskaber om, at de ansatte ikke tåler flere nedskæringer.

De mange protester gør indtryk, siger borgmester Birgit Hansen, men det får hende ikke til at slække på sparekravet på 25 mio. kr.

- Som socialdemokrat er jeg da lidt stolt over, at fagbevægelsen lever. Jeg skal ikke sige, hvad de gør i Hjørring og i Brønderslev, men vi kommer ikke til at lave et valgbudget. Det har vi simpelthen ikke råd til. Og jeg har behov for at være åben omkring vores økonomiske situation. Vi sniger ikke noget igennem. Det bliver alligevel opdaget, siger Birgit Hansen.

- Det gør mig ked af det, når nogen siger, at de bliver syge af at arbejde i Frederikshavn Kommune, siger borgmester Birgit Hansen. Foto: Kim Dahl Hansen

- Det gør mig ked af det, når nogen siger, at de bliver syge af at arbejde i Frederikshavn Kommune, siger borgmester Birgit Hansen. Foto: Kim Dahl Hansen

Fagbevægelsen lever

Hun mødtes torsdag med tillidsrepræsentanter og ledere i Hoved-MED-udvalget, hvor overskriften var arbejdsmiljø.

De faglige organisationer blinker med advarselslamperne og frygter endnu dårligere arbejdsklima.

- Vi har hver vores roller, og vi har behov for at afstemme forventninger og rollefordeling.

- Jeg bliver ked af at høre, at ansatte bliver syge af at gå på arbejde i Frederikshavn Kommune, og derfor skal vi gøre noget ved det. Som borgmester er jeg bindeled mellem det politiske og det administrative system, og det er vigtigt, at vi snakker om, hvordan vi navigerer. Det er en hårfin balance.

Borgmesteren har indkaldt de politiske partier til drøftelse, og hun har selv Socialdemokraternes gruppeformand Bjarne Kvist og næstformand Kenneth Bergen med som forhandlere.

Foto: Henrik Louis

Foto: Henrik Louis

Enhedslisten løb med bifaldet

På byrådsmødet onsdag var Enhedslisten ene om at sige fra til nye nedskæringer.

Ida Skov (EL) pegede på, at der i år er mere luft i budgettet end de seneste tre år, og opfordrede til at fjerne forringelser på den borgernære velfærd og lette vejen for de mange, der er ramt af kontanthjælpsloftet.

- Udover den ene procents besparelse skal kommunerne i år finde yderligere en kvart procent til statens moderniserings- og effektiviseringsbidrag, selv om kommunerne samlet set har et underforbrug, sagde Ida Skov. Der som den eneste fik bifald fra de mange fremmødte for sine forslag om at fjerne sparekravene, ansætte en borgerrådgiver og en whistleblower og gøre noget for reelt at nedbringe sygefraværet.

Foto: Henrik Louis

Foto: Henrik Louis

SF og DF

SF’s Christina Lykke Eriksen erklærede sig villig til at tage arbejdshandskerne på og være med til at gøre det beskidte arbejde, men mente, at det vil være respektløst med endnu en massakre på børne- og skoleområdet.

Dansk Folkepartis Flemming Rasmussen var konkret. DF vil gøre rullende skolestart og aldersintegreret undervisning frivillig for de enkelte skoleafdelinger. SSP-arbejdet skal styrkes og klubbernes åbningstider udvides. Der skal flere folk til at behandle byggesager og flere til at tage imod nyudskrevne patienter, og Center for Familie skal genoprettes, sagde DF’eren.

Foto: Henrik Louis

Foto: Henrik Louis

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.