Ikke udsigt til et tronskifte

Tine Rasmussen indløste billet til kvartfinalerne i damesingle ved All England. Her skal hun op mod den kinisiske verdensmester Lu Lan.
Foto: Scanpix

Tine Rasmussen indløste billet til kvartfinalerne i damesingle ved All England. Her skal hun op mod den kinisiske verdensmester Lu Lan. Foto: Scanpix

RANDERS:I Tine Rasmussen fra Værløse har dansk badminton en ubestridt dronning i damesingle, og pladsen som nummer to tilhører lige så sikkert den tidligere Triton Aalborg-spiller, Nanna Brosolat, der nu spiller for BS København. Begge topnavne behøvede blot henholdsvis 26 og 23 minutter i semifinalekampene for at sikre sig adgang til dagens DM-finale. Og det er tredje gang på stribe, at netop Tine Rasmussen og Nanna Brosolat står overfor hinanden i den afgørende finalekamp om en dansk titel. Ved sidste års DM i Arena Nord i Frederikshavn vandt Tine Rasmussen sikkert i to sæt med cifrene 21-18, 21-10, og heller ikke i årets finale i Randers er der på forhånd linet op til et tronskifte. - Jeg bruger finalen mod Tine Rasmussen som en perfekt træningskamp frem mod German Open, All England og Swiss Open, ligesom det er en god kamp at have før næste uges EM for hold, siger Nanna Brosolat. - Jeg har gjort rent bord uden at spille specielt godt ved DM hidtil, og et tronskifte skal ingen forvente i dagens finale. På et tidspunkt vil jeg gerne tage over efter Tine Rasmussen, men i første omgang handler det for mig om at komme med i top 25. - For to år siden formåede jeg at få Tine ud i tre sæt i DM-finalen i Esbjerg, men tættere har jeg aldrig været på at slå hende, og i dag vil jeg da også være godt tilfreds, hvis jeg blot kan presse hende lidt. - Hun er fysisk stærkere end mig og har flere strenge at spille på, men selvfølgelig vil jeg gøre alt for at levere en god finalekamp, lyder det fra den tidligere Triton-spiller. Jan Ø. røg ud I lørdagens semifinaler i herresingle måtte den tidligere Triton-spiller, Jan Ø. Jørgensen, overraskende bøje sig med cifrene 18-21, 9-21 til mesterskabernes store overraskelse Peter Mikkelsen fra Horsens. Han skal møde suveræne Peter Gade i dagens finale, efter at den danske topstjerne sikkert vandt i to sæt i semifinalen over Rune Ulsing med 21-11, 21-19. I 2008 fik Mette van Dalm fra Vendsyssel Elite Badminton overraskende DM-guld på hjemmebane i damedouble sammen med Helene Kirkegaard, men de valgte ikke at stille op i år. I årets finale i damedouble er eks-skagboen Kamilla Rytter Juul sammen med den tidligere VEB'er, Lena Frier Kristiansen, og førstnævnte er også i finalen i mixeddouble sammen med Thomas Laybourn. Endelig tabte Tritons Mads Conrad-Petersen med makkeren Mads Pieler Kolding i tre sæt i semifinalen i herredouble.