USA

Ikonisk våbenproducent bukker under for gæld

En milliardstor gæld knækker Remington, der har lidt under valget af våbenvenlige Donald Trump

En af de 70.000 deltager ved NRA’s konvent i 2015 tager greb om de nyeste udgaver af Remingtons produkter. Foto: Scanpix/Karen Bleier

En af de 70.000 deltager ved NRA’s konvent i 2015 tager greb om de nyeste udgaver af Remingtons produkter. Foto: Scanpix/Karen Bleier

USA:En gæld på over en milliard kroner får den ikoniske amerikanske våbenproducent Remington til at bukke under. Selskabet skal gennem en konkurs overgives til sine kreditorer.

Det skriver flere medier herunder nyhedsbureauet Reuters.

Selskabet har ifølge New York Times oparbejdet en gæld på 948 millioner dollar - svarende til 5,7 milliarder kroner. Konkursen udformes på en måde, så Remington ikke lukkes.

I stedet fører den nuværende ejer forretningen videre på vegne af kreditorerne, der får ejerskabet over Remington.

Konkursen er det seneste eksempel på problemerne for våbenbranchen i USA. På samme tid er debatten om våbenkontrol tilbage på forsiderne i USA efter et skoleskyderi i Florida i februar.

Aktieværdi mere end halveret

Aktieværdien af American Outdoors, der tidligere var kendt som Wesson & Smith, er blevet mere end halveret siden sommeren 2017. Også Colt måtte sidste år bukke under for sin gæld.

Siden skoleskyderiet i byen Parkland i delstaten Florida har flere selskaber fjernet rabatter for medlemmer af våbenorganisationen National Rifle Association (NRA).

Organisationens medlemmer har mistet rabatter, når de skal flyve, leje bil eller leje et hotelværelse.

For våbenindustrien blev præsidentvalget i 2016 paradoksalt nok en ubehagelig overraskelse.

Ifølge erhvervsmediet CNBC havde flere våbenproducenter købt store lagre ind til efter en eventuel valgsejr til demokraten Hillary Clinton.

Men overraskende for våbenindustrien vandt republikaneren Donald Trump. Han er modstander af våbenkontrol.

De første tre kvartaler af hans tid som præsident faldt salget hos eksempelvis Remington med 27,5 procent ifølge New York Times.

Flere medier spekulerer i, at skydevåben var nemmere at sælge, da frygten for våbenkontrol var større end under Donald Trump.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.