Ild i isbryder

Voldsom røgudvikling fra oliefyr på isbryderen Thorbjørn - ingen mennesker ombord

Isbryderne ligger til kaj ved Flådestation Frederikshavn. Her udbrød der en mindre brand ved oliefyret på Thorbjørn. Arkivfoto <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Isbryderne ligger til kaj ved Flådestation Frederikshavn. Her udbrød der en mindre brand ved oliefyret på Thorbjørn. Arkivfoto Pressefotograf Claus Søndberg

FREDERIKSHAVN:Det gav voldsom røgudvikling, da der ved 22.15-tiden søndag aften opstod en mindre brand i oliefyret på isbryderen Thorbjørn, der ligger til kaj ved Flådestation Frederikshavn.

Flådestationens egne røgdykkere var først på stedet, og de rekvirerede derefter hjælp fra Frederikshavns Brandvæsen.

- Vi sendte røgdykkere ind på isbryderen, og de fik hurtigt lokaliseret arnestedet for røgudviklingen er to dæk nede ved skibets oliefyr, der i princippet er samme salgs som i villaer - bare i noget større målestok, forklarer indsatsleder Rene Bech, Frederikshavns Kommunes Beredskab.

Ingen fare for mennesker

Han tør ikke gætte på årsagen til branden, men konstaterer, at der jo er olie og elektricitet i forbindelse med et fyr, og at der så må være opstået ild i den sammenhæng. En automatisk brandalarm var så blevet aktiveret. Teknikere fra Flådestationen skal nu undersøge brandstedet nærmere.

Der var ingen fare for mennesker ved branden, da skibet var uden besætning på tidspunktet for branden, men der blev en del røg og sodskader på skibet, ligesom el-nettet ved oliefyret tog skade.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.