Udland

Imam og assistent dræbt foran moské i New York

To mænd var på vej hjem efter bøn i en moské i Queens, da de blev skudt og dræbt.

En imam og hans assistent er lørdag eftermiddag lokal tid blevet skudt og dræbt foran en moské i New York-bydelen Queens.

Det skriver en række lokale medier.

Politiet efterforsker ifølge avisen The Independent sagen som en mulig hadforbrydelse. Moskéens menighed har ligeledes fordømt dobbeltdrabet og kaldt det en forbrydelse begået i had.

The New York Daily News skriver dog, at skyderiet ikke umiddelbart tyder på at være en hadforbrydelse mod muslimer.

Hank Sautner fra politiet i New York siger ligeledes på en pressekonference ifølge NBC News, at den indledende efterforskning endnu ikke har afdækket beviser for, at de to mænd var mål for skyderiet på grund af deres religion.

Han kunne ikke oplyse om et muligt motiv for drabene. Lokale medier har tidligere skrevet om, at der måske kunne være tale om et røveri.

Skuddene blev affyret, da imamen og assistenten var på vej hjem efter at have bedt i moskéen Al-Furqan Jame Masjid. De blev ifølge betjente og vidner skudt i hovedet på klos hold. Andre medier skriver, at assistenten blev ramt i brystet.

Ofrene var begge iklædt muslimske dragter, da de blev ramt kort før klokken 14 lokal tid.

Det var angiveligt en enkelt gerningsmand, der affyrede skuddene. Han er fortsat på fri fod, skriver The New York Daily News.

Overvågningsbilleder fra stedet viser en mand med et skydevåben flygte fra stedet til fods, skriver CBS News på sin hjemmeside.

Imamen, Alala Uddin Akongi, var gift og havde tre børn. Han har været en religiøs lederskikkelse i Queens-området, siden han kom til bydelen fra Bangladesh for to år siden.

Den 65-årige assistent Thara Uddin døde af sine kvæstelser på hospitalet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.