Udland

Imam og assistent dræbt foran moské i New York

To mænd var på vej hjem efter bøn i en moské i Queens, da de blev skudt og dræbt.

Community members gather at the spot where Imam Alala Uddin Akongi was killed in the Queens borough of New York City Foto: Reuters/Stephanie Keith

Community members gather at the spot where Imam Alala Uddin Akongi was killed in the Queens borough of New York City Foto: Reuters/Stephanie Keith

En imam og hans assistent er lørdag eftermiddag lokal tid blevet skudt og dræbt foran en moské i New York-bydelen Queens.

Det skriver en række lokale medier, herunder The New York Daily News og NBC New York.

Motivet til drabene står endnu ikke klart. Den foreløbige efterforskning tyder dog ikke på, at de to mænd var mål for skyderiet på grund af deres religion.

Det oplyser Tiffany Phillips, der er talskvinde for politiet i New York.

Der er heller ikke fundet beviser på, at der er tale om en hadforbrydelse, men politiet udelukker endnu ingen muligheder, tilføjer Phillips på et pressemøde ifølge Reuters.

Moskéens menighed har til gengæld fordømt dobbeltdrabet og kaldt det en forbrydelse begået i had. Flere af dem peger ifølge The New York Daily News på, at den politiske situation i USA og generel islamofobi ligger bag.

Skuddene blev affyret, da imamen og assistenten var på vej hjem efter at have bedt i moskéen Al-Furqan Jame Masjid. De blev ifølge betjente og vidner skudt i hovedet på klos hold. Andre medier skriver, at assistenten blev ramt i brystet.

Ofrene var begge iklædt muslimske dragter, da de blev ramt kort før klokken 14 lokal tid.

Det var angiveligt en enkelt gerningsmand, der affyrede skuddene. Han er fortsat på fri fod, skriver The New York Daily News.

Overvågningsbilleder fra stedet viser en mand med et skydevåben flygte fra stedet til fods, skriver CBS News på sin hjemmeside.

Imamen, Alala Uddin Akongi, var gift og havde tre børn. Han har været en religiøs lederskikkelse i Queens-området, siden han kom til bydelen fra Bangladesh for to år siden.

Den 65-årige assistent Thara Uddin døde af sine kvæstelser på hospitalet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.