Udland

IMF: Protektionisme vinder stærkt frem

Tegn på tiltagende protektionisme under den globale krise er "stærkt foruroligende," siger IMF-chef Lagarde.

IMF: Protektionisme vinder stærkt frem

Lederen af Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, siger, at der er mange tegn på tiltagende protektionisme i den forværrede globale krise. Hun finder udviklingen foruroligende.

- Den seneste rapport fra Verdenshandelsorganisationen, WTO, er ret så alarmerende, fordi protektionismen tager til, siger hun og advarer om, at protektionisme rammer alle.

- Ingen er immune over for protektionisme, siger Lagarde, der deltager i et stort erhvervsforum i Indonesiens hovedstad Jakarta.

WTO's generaldirektør, Pascal Lamy, advarede for nylig om, at der var sket en forøgelse af protektionistiske tiltag i verdens 20 største økonomier, hvilket har ramt 4,0 procent af handlen i gruppen.

Lagarde advarede under et besøg i Tokyo fredag om, at den globale økonomi mister dynamik, og at væksten i den globale økonomi bliver mindre end ventet i år.

I april forudså IMF en vækst på 3,5 procent i verdensøkonomien. IMF-chefen har ikke nævnt eksakte tal, men hun understreger, at væksten bestemt bliver lavere end forudset for tre måneder siden.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.