Immigranter til Bibelcamping

For første gang var der Integrations Camp

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJALLERUP:På en del af pladsen, som rummede Hjallerup Bibelcamping, var der opstillet 10 ens, grønne telte. Det var den såkaldte Integrations Camp, hvor 20 deltagere, som alle er immigranter fra lande som Etiopien, Afghanistan, Iran, Eritrea og Syrien, boede i den uge, hvor der var Bibelcamping i Hjallerup. Det er en nyskabelse, som er blevet taget godt imod, og ved foredrag og andre mødeaktiviteter blev der tolket til såvel engelsk som farsi.

På den anden side af vejen ind gennem Markedspladsen var der et stort hvidt telt, og her spiste og mødtes immigranterne. Her traf vi Amir fra Iran, som er veluddannet og taler et perfekt engelsk. Han fortæller, at historien om hans flugt fra Iran ligner flere af de andres på visse områder, men på andre områder er den helt forskellig fra deres.

Han var lige fra starten af sin ungdom (han er nu 26 år) opsat på at komme ud af Iran og til Vesten. Da han endelig kom af sted, viste det sig at være en både farlig og særdeles besværlig færd. Efter en bådtur over Middelhavet kom han til Grækenland, hvor han blev hjulpet af en kristen gruppe, og så konverterede han til kristendommen.

- Min familie er stadigvæk i Iran, mens jeg nu bor i Thisted. Først var jeg på et asylcenter i Frederikshavn. Jeg tror desværre ikke, at den nyligt afsluttede fredsaftale mellem Vesten og Iran får ret meget betydning for forholdene for mindretal og andre, som ikke er enige med styret. Men nu vil jeg bestræbe mig på at blive god til dansk, og så vil jeg gerne på universitetet, for jeg elsker at studere.

På Hjallerup Bibelcamping var der også arrangeret et seminar, hvor den såkaldte migrantpræst, Massoud Fouroozandeh (ligeledes fra Iran), fortalte om sin flugt til Danmark. Han konverterede også til kristendommen. Mange fandt hans foredrag særdeles interessant, og omkring 500 deltog. Seminariet fandt i lighed med flere andre arrangementer sted i det store markedstelt, som Indre Missions Bibelcamping havde lejet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.