Sæby

Imponerende multishow

Nyskreven dramatik på Dronninglund Gymnasium - så djævlene dansede - og englene sang

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Man bliver street wise af at rejse rundt - og opleve derden fra andre sider end sin egen baghave. Privatfoto.

SÆBY:800 voksne og elever oplevede DG’s store danse-musik-teater-forestilling ”Backpacker” med 90 medvirkende - i løbet af fire dage.

Sidste års forestilling ”Drømmerne” fortalte om fem unge, mens årets forestilling viste historien om to unge, hvis forhold bryder sammen under deres drømmetur verden rundt som backpackere. Og der var lag top til en spændende og dramatisk opsætning.

- Vi oplevede nyskreven dramatik iscenesat, så englene sang og djævlene dansede - med knivskarpe livsbilleder af unge og ældre på deres færd gennem samtidens virkelighed. Livsbelæring med alt hvad teatret har at byde på af leg og alvor. ”Backpacker” var fyldt med skarpt profilerede typer, der tumlede gennem verdens riger og lande. På den ene side en underholdende forestilling – på den anden side en dødedans mellem viljen til at forstå og forbedre verden og lysten til at løbe den over ende. Men kærligheden ikke kom frelst over de syv have, siger lektor Otto Pretzmann, der i mange år var ankermand bag DG’ opera- og musicalforestillinger.

Generalprøven mandag og efterfølgende fire forestillinger afsluttede med en stor fest, og igen mandag formiddag stod eleverne på scenen for 200 folkeskoleelever fra 8. og 9. klasse fra Dronninglund Skole og Dronninglund Efterskole.

Alle folkeskolerne i DG’s opland var inviteret - og bliver det igen næste år.

- Forestillingens bærende koncept er, at alle kompetencer skal i spil, så musikere, solister, kor, dansere, skuespillere, lyd-, lys- og mediefolk samt backstage kommer på banen – og at historien ud fra instruktørernes oplæg og rammer er skrevet af eleverne, så deres livsnerve trænger igennem – og dermed også det engagement, der er nødvendigt for at være med i hele processen, der strækker sig over tre måneder, fortæller Gitte Snebang, der - sammen med Siff Rytter og Ole Bjørn - har været idé-skaberne og instruktører.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst