Vesthimmerland

Ind i skoven via ny teknologi

Uhrehøje Plantage havde gæster på besøg søndag

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mange benyttede solskinsvejret søndag til en tur i skoven.

UHREHØJE:- Det er godt nok svært, men sjovt...

9-årige Laura Møller Nielsen fra Allestrup ved Nørager forsøgte at holde tungen lige i munden, men havde sit hyr med at styre tovværket, da hun i går i Uhrehøje Plantage forsøgte sig i disciplinen "Dobbelt rebs klatring". Sammen med ligeledes 9-årige Julie Kjeldsen fra Overlade hang hun og dinglede rundt i et forsøg på at klatre mod skovens høje træ-kroner.

De var begge med i arrangementet "Skovens Dag", som den kommunale skov Uhrehøje Plantage i Vesthimmerland var en del af.

Skovens Dag er en dag, hvor skovens mange aktører har mulighed for at vise deres aktiviteter frem. På programmet i Uhrehøje var blandt andet hestevognskørsel, klatring- og svævebane, mountainbike, jagtsti for børn, vandhulssafari, pandekagebagning, snapseformidling og ulvetracking. For bare at nævne nogle af de mange tilbud som de mange besøgende blev budt på i løbet af det fem timer lange arrangement.

Arrangørerne var Uhrehøjegruppen samt Vesthimmerlands Kommunes naturvejleder Karin Winther, der var glad for muligheden for at få vist nogle af de mange muligheder frem i den kommunale skov.

- Den kommunale skov er jo vores allesammens skov, og den er til for at blive brugt, lød det fra Karin Winther.

Hun hæfter sig ved nogle af de mange muligheder for at få ny teknologi ind i formidlingen. F.eks. kunne man i går kigge nærmere på en ny app, der hedder Woop. Det er en ny gratis actionfyldt applikation for de 11-16 årige udviklet af spejderne med støtte fra Nordea-fonden. Appen udnytter på kreativ vis mobiltelefonens gps-funktion, så naturen danner ramme om en stribe digitale spil med bevægelse, leg og oplevelser med vennerne i fokus. Målet er at inspirere til aktiviteter i det fri og give en smag på spejderlivet.

Woops App er en samling udendørsspil, der giver sved på panden, syre i benene og inspirerer til at komme ud i naturen med vennerne.

- Jeg synes jo, det er ligegyldigt, hvordan vi får lokket unge mennesker ud i naturen. Det vigtigste er at få dem ud. Og hvis skal ske ved at bruge ny teknologi, så gerne for mig, lød det fra Karin Winther.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.