Indbrud giver mistanke om omrejsende tyve

Usædvanligt mange indbrud de seneste dage

Modelfoto

Modelfoto

VENDSYSSEL:De seneste dage har der været usædvanligt mange indbrud i specielt Frederikshavn og Hjørring, hvilket undrer Nordjyllands Politi. Tidligere på året blev en del af de lokale indbrudstyve nemlig sat bag tremmer i et stykke tid, hvilket omgående kunne mærkes på indbrudsstatistikken.

Men nu er antallet af indbrud altså steget igen, og det får politiet til at tro, at der kan være tale om omrejsende, udenlandske tyvebander.

- Der stjæles især letomsættelige tyvekoster, og det er med til at bestyrke vores mistanke, siger Søren Peitersen fra Nordjyllands Politi.

Sæt nabohjælpen i system

Han opfordrer til at man holder øjnene åbne i byernes villakvarterer og kontakter politiet, hvis man observerer personer eller biler, der ser mistænkelige ud.

Desuden opfordrer han til, at man får sat nabohjælpen i system.

- Det er med til at holde tyvene væk, hvis man holder sammen og er bevidste om hvad der sker i området. Hvis man ser mistænkelige personer på en vej, kan man f.eks. kontakte dem med et ”Hej, jeg bor her på vejen, hvem er I?”, siger han og nævner, at der især i Hjørring er mange, der har meldte sig ind i ”Nabohjælp”, som er en formaliseret, gratis måde at hjælpe hinanden med at forebygge indbrud på.

Desuden opfordrer Søren Peitersen til, at man har gode låse og beslag på døre og vinduer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.