Indbrud ved højlys dag på Sjællandsgade

Niels Helver
I stedet for indbrud foretrækker Svend Høholt Jensen en god politisk debat som ved dialogmødet i Aktivhuset om det frivillige sociale arbejde. Foto: Niels Helver
14. november 2016 08:42

Doris og Svend Høholt Jensen fra Sindal havde egentlig håbet på en stille og rolig Mortens aften, med med andesteg og hygge, men sådan gik det ikke. Doris og Svend havde været en lille smuttur i Hjørring torsdag eftermiddag, og da de kom hjem, opdagede de, at der havde været uventede gæster på besøg.

Svend Høholt Jensen fortæller om oplevelsen:

- Efter en kort bytur til Hjørring, torsdag eftermiddag, kørte vi tilbage til Sindal, hvor vi var tilbage i indkørslen til vores hus kl. 18.32.

Doris trådte ud af bilen og gik hen for, at åbne yderdøren, og jeg gik til bagklappen for, at bære det indkøbte ind. I det samme ser jeg to yngre mænd til fods forlade naboejendommens indkørsel.

Den mindste var ca. 165 cm høj og etnisk dansker med rødt halstørklæde. Den anden var ca. 180 ca. høj. Begge i mørke jakker, den høje, med hætte trukket op over hovedet.

Doris råber nu med høj stemmeføring:

- Svend kom ind. Vinduet i bryggerset er brudt op.

De to mænd slipper af syne.

- Straks da jeg kommer ind og får tændt lys, kan jeg se vi har haft "ubudne gæster". Får et hastigt overblik, - gardiner er blevet trukket for. Havedøren står let åben hvor gardinet er halv trukket fra. Vores "gæster" er smuttet denne vej væk fra huset og over hækken til naboejendommen. Ringer naboen op og spørger om de lige har taget afsked med 2 unge mennesker, - nej, nej, siger Johs.

Jeg ringer herefter alarmcentralen op! kl. 18.36. og meddeler vagthavende om indbrud, - bliver straks stillet over til vagthavende hos lokalpolitiet. Jeg hører, at der bliver givet ordre til en hund patruljevogn om, at køre til oplyste adresse i Sindal, fortæller Svend Høholt videre og fortsætter:

- Patruljevognen er hurtigt fremme og møder dem udenfor hvor er de straks i gang med, at afsøge udendørs arealer hos naboen og i haven. Der er tydelig spor af store terrængående sko i sneen.

Medens de ene politibetjent tager en gåtur med hunden i gaden, kommer den anden indenfor for og optager rapport. Der bliver taget prøve for dna, og filmet ved vinduet som var brudt op.

Det ser ud som tyvene allerførst har bevæget sig ind i soveværelset, hvor skufferne i nat skabet er blevet tømt for smykker m.m. På kontoret er det blevet gjort klar til, at få noget ud gennem vinduet. På skrivebordet henlå småmønter som ikke var blevet fjernet. I en skuffe henlå et checkhæfte og 500 kr. i kontanter, ej heller fjernet.

Stort set, indtil videre, hvad vi kan se, har tyvene kun haft held med, at fjerne smykke inden vi kom hjem fra Hjørring. Var vi kommet en time senere var huset nok blevet totalt gennemrodet,

- træls er det, at andre har gået rundt i Vores hus!

Doris havde lidt søvn besvær i nat ved tanken om, at der ved hendes seng har stået en fremmed person og rodet i hendes smykker!

- Jeg sov som en sten tror jeg nok. Doris siger godt nok, at jeg i nat begyndte, at banke på hendes dyne, - jeg har nok, i søvne været i kamp med indbrudstyvene.

I løbet af torsdag aften indfinder enkelte børn, svigerbørn og børnebørn. Det yngste barnebarn Laura, - spørger med store øjne, - hvad er det sket morfar, er julegaverne væk? Ja, Laura, Julemanden har været her efter julegaverne, synes de skulle være større, så han vil bytte dem, når vi ikke var hjemme, slutter han beretningen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...