Nordjylland

Indbrudsbølge i Nordjylland de seneste døgn

Så er det en af de helt store måneder for indbrudstyvene - politi giver fif til at undgå indbrud

Arkivfoto: Colourbox

Arkivfoto: Colourbox

NORDJYLLAND:En stribe indbrud de seneste døgn har gjort sit til at markere, at ikke bare højtiden står døren. Det gør også en stor måned for indbrudstyvene.

Ved et indbrud i et skur onsdag klokken cirka 02.00 på Ulstedvej i Dronninglund stjal ubudne gæster propan-, ilt- og CO2 flasker til svejsearbejde.

Tyvene kom ind i skuret ved at bryde en hængelås op.

Senere onsdag - nærmere bestemt klokken cirka 17.50 - blev der begået indbrud i en villa på Tidselbakken Vodskov.

Da tyvene brød et badeværelsesvindue op, aktiverede de husets alarmsystem, hvorefter de skyndsomst tog benene på nakken.

Skræmt væk

Tyve blev ligeledes onsdag ved 18-tiden formentlig skræmt væk, da de begik indbrud i en villa på Liden Kirstens Vej i Brønderslev.

Tyvene nåede at bryde et vindue op med et koben, men da de aktiverede boligens indbrudsalarm, var det alligevel for forstyrrende for deres forehavende.

Om det er de samme tyveknægte, der var på spil i en villa på Hvilshøjvej i Brønderslev omtrent samme tid - onsdag ved 18-tiden - må indtil videre stå hen i det uvisse. Her brød tyvene også et vindue op og var her inde i boligen, men tilsyneladende uden at stjæle noget.

Brosten gennem butiksrude

Tyve kastede torsdag ved 03.10-tiden en brosten igennem en butiksrude til en elektronikforretning på Boulevarden i Aalborg.

Men tyvene har tilsyneladende ikke været inde i forretningen. Der er dog muligvis stjålet elektronikvarer fra vinduesudstillingen.

På grund af de mange indbrud bruger Nordjyllands Politi lejligheden til at gøre opmærksom på et par tricks, der kan være med til at forhindre indbrud.

- Nabohjælp er lig med opmærksomhed mod det uventede. Det er dog ikke nok i sig selv, blandt andet fordi så mange er bortrejste i julen, hvilket i nogle tilfælde kan betyde, at hele kvarterer er mere eller mindre affolkede, skriver politiet i en pressemeddelelse om en af indbrudstyvenes højsæsoner.

- Derfor skal man også gøre det svært for tyvene at vurdere, om boligerne er tomme eller ej. Rod i køkkenet, brug "tænd-sluk ure" til lys, radio og TV-et, og træk et par gardiner for hist og her. Det er helt klassiske, men meget brugbare fif, lyder det.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.