Indbrudstyve taget på fersk gerning

To gamle kendinge fremstillet i grundlovsforhør efter indbrud i Gistrup, men begge løsladt - anklagemyndighed har kæret løsladelsen til landsretten

Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Foto Kim Dahl Hansen</i>

Arkivfoto: Kim Dahl Hansen Foto Kim Dahl Hansen

GISTRUP:To gamle kendinge af politiet er blevet taget på fersk gerning under et indbrud i en villa på Lyngtoften i Gistrup.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Nordjyllands Politi modtog tirsdag et alarmopkald fra en borger, der så, at to indbrudstyve netop havde brudt ind i villaen i Gistrup.

Politiet sendte med det samme flere patruljer til stedet, og kort efter kunne én af patruljerne anholde de to kendte indbrudstyve, der var på vej væk fra gerningsstedet.

Og i forlængelse af anholdelserne blev kosterne fra indbruddet beslaglagt og med det samme returneret til forurettede, lyder det i pressemeddelelsen.

Der var tale om bærbare computere, højttalere og et kamera.

Årvågen borger

- Anholdelserne er en direkte udløber af en meget årvågen borger, der med det samme ringede 112, da borgeren ser gerningsmændene lave indbruddet, lyder rosen fra politikommissær Sune Myrup, Nordjyllands Politi.

Han er slet ikke enig i byrettens løsladelse.

- Efter vores vurdering var der grundlag for fængsling, når han var prøveløsladt fra en dom for lignende kriminalitet, siger Sune Myrup.

Han fortsætter:

- Vi ved, at borgere, der bliver udsat for indbrud, eller som bor i kvarterer, der plages af indbrud, føler sig utrygge. Derfor arbejder vi også bredt med dels at efterforske og opklare de anmeldte indbrud, men også at pågribe tyvene på fersk gerning, og i denne sammenhæng er borgernes hjælp og iagttagelser meget vigtig, hvilket dette eksempel klart illustrerer, forklarer Sune Myrup.

Nordjylland Politi oplyser, at de to anholdte er 25 år. Den ene er tidligere straffet for indbrudskriminalitet og lige nu prøveløsladt for indbrud i villaer.

De to 25-årige blev begge fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved retten i Aalborg onsdag, men begge blev løsladt af dommeren.

Anklagemyndigheden har kæret denne afgørelse til landsretten for så vidt angår den 25-årige, da han jo er prøveløsladt for netop indbrudskriminalitet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.