Inderne lægger nyt pres på i Holck-sag

Repræsentant for indisk efterretningstjeneste kommer til Danmark for at mødes med Rigsadvokat om Niels Holck.

Inderne lægger nyt pres på i Holck-sag

De indiske myndigheder har tilsyneladende ikke opgivet håbet om at få udleveret den terroranklagede dansker Niels Holck til retsforfølgelse i Indien.

En repræsentant for den indiske efterretningstjeneste er på vej til Danmark formentlig i et forsøg på at overbevise de danske myndigheder om, at de bør lade Højesteret tage stilling til, om Niels Holck kan udleveres til Indien.

Østre Landsret afviste i en dom sidste år at det indiske krav om udlevering af danskeren kunne imødekommes. Det skete med henvisning til, at han risikerer tortur i indernes varetægt.

Justitsministeriet bekræfter, at en indisk embedsmand er på vej for at holde møde med Rigsadvokaten.

Indien vil have Niels Holck dømt i en 17 år gammel sag om indsmugling af fire ton våben til en oprørsbevægelse i Vestbengalen.

Landet har siden dommen på forskellige måder søgt at lægge pres på de danske myndigheder. Blandt andet er Danmark lagt på is på det indiske handelsmarked.

Justitsministeriet har ingen kommentarer til dagsordenen for mødet med repræsentanten for den indiske efterretningstjeneste.

Men ifølge den indiske netavis business-standard.com handler mødet om, at de indiske myndigheder vil gøre et nyt forsøg på at få sagen i Højesteret.

Rigsadvokaten opgav allerede sidste sommer at indbringe sagen for Højesteret med den begrundelse, at sagen ikke er af principiel karakter.

Dermed er der ikke grundlag for at lade landets øverste retsinstans tage stilling til Justitsministeriets udleveringsbeslutning, der er afvist af både byret og landsret.

Efter afslaget på udlevering har de indiske myndigheder også arbejdet på at få en sag mod Holck afviklet i Danmark, men det er ifølge de danske myndigheder ikke en mulighed.

/ritzau/