Indien krydser tre millioner coronatilfælde

Indien har søndag registreret det højeste antal smittetilfælde på en enkelt dag i næsten tre uger.

En person, som er død med coronavirus i Indien, skal kremeres. Indien har det seneste døgn registreret 912 døde med virusset.

En person, som er død med coronavirus i Indien, skal kremeres. Indien har det seneste døgn registreret 912 døde med virusset.

NEW DELHI: Antallet af tilfælde med coronasmitte i Indien har søndag passeret tre millioner.

Samtidig har smitten spredt sig til både de fattige landdistrikter i nord og til de rigere – men ældre – befolkninger i syd.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Sundhedsmyndighederne oplyser søndag, at de det seneste døgn har registreret 10.339 nye smittetilfælde og 912 coronarelaterede dødsfald.

Der er tale om det største antal daglige tilfælde i næsten tre uger, og det bringer det samlede antal smittede op på 3.044.940.

Indien er det land i verden med tredjeflest registrerede smittetilfælde efter USA og Brasilien.

Det er kun 16 dage siden, at Indien krydsede to millioner smittetilfælde, og stigningen i smitten går hurtigere end i USA og Brasilien.

Samtidig har landet fjerdeflest dødsfald og er kun overgået af USA, Brasilien og Mexico.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University.

Der kan være forskel på de enkelte landes teststrategier og måde at opgøre dødsfald på, og derfor kan det være svært at sammenligne landene én til én.

Ifølge nyhedsbureauet dpa er det især delstaten Maharashtra, der er hårdt ramt af smittetilfælde. I delstaten ligger storbyen Mumbai, der er Indiens finansielle centrum.

Indien registrerede sit første coronatilfælde i januar, og i foråret var der indført en stribe restriktioner for at holde smitten nede.

Fra midten af maj har der været en stigning i antallet af smittetilfælde, i takt med at restriktionerne er blevet løftet i etaper.

Indien er med flere end 1,3 milliarder indbyggere det land i verden med næstflest indbyggere efter Kina.

Indien forventes i løbet af de kommende år at overhale Kina på antallet af indbyggere.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.