Indien leder nu også efter forsvundet passagerfly

Den indiske regering siger, at den har sendt tre skibe og tre fly for at lede efter malaysisk passagerfly.

Indien deltager nu i eftersøgningen af et passagerfly fra Malaysia Airlines, der forsvandt på mystisk vis for en uge siden på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

Den indiske regering har fredag sendt tre skibe og tre fly af sted for at lede efter det savnede fly, som havde 239 mennesker om bord.

Skibene og flyene er sendt ud i Andamanerhavet, som er en del af af Den Bengalske Bugt. Det siger en regeringstalsmand, og det kunne godt tyde på, at eftersøgningen er blevet udvidet mod vest mod Det Indiske Ocean.

Det er dog endnu ikke bekræftet fra de malaysiske myndigheder, som holder deres daglige pressemøde om sagen senere fredag.

Det malaysiske passagerfly var på vej til den kinesiske hovedstad Beijing, da det forsvandt - netop som det fløj ind i vietnamesisk luftrum. Vietnamesiske myndigheder siger dog fredag, at landet har nedgraderet sin eftersøgningsindsats.

I den forgange uge er et hav af teorier bragt på banen, om hvad der er sket med det forsvundne fly.

Fredag skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua således, at kinesiske forskere fra Kinas Universitet for Forskning og Teknologi har observeret en "hændelse" på havbunden omkring 116 kilometer nordøst for flyets sidst bekræftede position.

Observationen skete lørdag klokken 02.55 lokal tid i havet mellem Malaysia og Vietnam, hvilket var omkring halvanden time efter, at flyet forsvandt.

Den amerikanske avis Wall Street Journal skriver, at satellitter har modtaget data fra flyet, som antyder, at flyet har været i luften i op mod fem timer, efter at det forsvandt.

Eftersøgningen af det forsvundne passagerfly har indtil nu koncentreret sig om Det Sydkinesiske Hav og Malaccastrædet. Indtil videre er alle spor endt blindt.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.