Udland

Indien og Pakistan lemper visumregler

Pakistan og Indien underskriver en aftale, der gør det lettere at få visum og rejse mellem de to lande.

Indien og Pakistan lemper visumregler

De to sydasiatiske atommagter Indien og Pakistan kommer stadig bedre overens. Lørdag underskrev de to landes regeringer en historisk aftale, der lemper de to landes visumregler, og gør det lettere for borgere at rejse mellem de to lande.

De to arvefjender har i de seneste måneder indledt forhandlinger på flere niveauer i et forsøg på at få gang i den fredsproces, som blev afbrudt for fire år siden, da pakistanske terrorister angreb to hoteller i Mumbai og dræbte 166 mennesker.

Den ny visumaftale blev underskrevet i Pakistans hovedstad, Islamabad, af Indiens udenrigsminister, SM Krishna, og Pakistans indenrigsminister, Rehman Malik.

- Dette er et første skridt i at gøre det lettere at rejse mellem vore lande. Men et meget vigtigt skridt, siger den pakistanske minister.

Visumaftalen indebærer blandt andet lettere adgang til visum for forretningsmænd og ældre over 65 år. Desuden får kunstnere, børn, unge og turistgrupper også lettere adgang til et visum.

De to ledere diskuterede også forslag om, hvordan handelsforbindelserne mellem landene kan forbedres, og hvordan flere årtier gamle konflikter kan løses.

- Vi er parat til et nyt kapitel i forholdet mellem vore lande. Vi vil ikke være gidsler af fortiden, føjer den pakistanske minister til.

Den indiske udenrigsminister erklærer, at tiden er til at komme videre, efter at Indien afbrød fem års fredsforhandlinger i 2008 efter terrorangrebet i Mumbai.

Pakistan har lovet at retsforfølge de skyldige, der alle menes af være medlemmer af en militant pakistansk gruppe.

Indien og Pakistan har udkæmpet tre krige, siden de blev selvstændige fra Storbritannien i 1947.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.