Udland

Indien vil satse på solenergi

Over 100 solrige lande i troperne, som er mulige medlemmer af Solar Alliance.

Frankrigs præsident, François Hollande, og Indiens premierminister, Narendra Modi, vil mandag lancere en international solalliance, som skal styrke en udvikling, hvor alle kommer nærmere ren solenergi, som er til at betale.

Det store solfremstød sker i forbindelse med åbningen af klimatopmødet i Paris.

Ifølge en indisk regeringserklæring er der over 100 solrige lande i troperne, som er mulige medlemmer af Den Internationale Solar Alliance.

- Solenergi er en praktisk og en effektiv måde, hvorpå vi kan reducere udslippet af drivhusgasser, hedder det.

FN lægger ved topmødet stor vægt på individuelle regeringers initiativer.

Over 189 lande har fremlagt nationale handlingsplaner, men det er ikke nok til at nå målet om at få sikret, at gennemsnitstemperaturen ikke stiger over to grader celsius fra førindustrielt niveau.

Indiens nationale plan har fokus på solenergi, som ventes at vokse betydeligt.

Det er målet at nå op på en kapacitet på 100 gigawatt i 2022. Og virksomheder som Tata Power har foretaget store investeringer i solenergi som en pålidelig energikilde, når det gælder om at sørge for strøm til Indiens fattigste.

Indien, der sender en delegation på 25 til klimatopmødet, indgår i den såkaldte Briks-gruppe sammen med klodens andre nye vækstgiganter Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika.

Især Indien har ofte understreget til stadighed Vestens "historiske ansvar" for klimaændringerne og ulandenes ret til økonomisk udvikling.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.