Indien vil straffe voldtægt af børn under 12 med dødsstraf

Et mord og voldtægt på en lille pige i Indien får nu politikerne til at skærpe straffen for voldtægt.

En formalitet skiller Indien fra mindst seks måneder, hvor voldtægt af børn under 12 kan straffes med dødsstraf. Forslaget kommer fra premierminister Narendra Modis regering. Foto: Scanpix/Kirsty Wigglesworth

En formalitet skiller Indien fra mindst seks måneder, hvor voldtægt af børn under 12 kan straffes med dødsstraf. Forslaget kommer fra premierminister Narendra Modis regering. Foto: Scanpix/Kirsty Wigglesworth

Regeringen i Indien vil hæve straffen for at voldtage børn under 12 år til dødsstraf.

Premierminister Narendra Modis regering har sendt forslaget om at øge straffen til landets præsident, der skal sætte sit signatur på loven.

Herefter har landets parlament et halvt år til at godkende loven. I det halve år kan mistænkte retsforfølges efter de regler, som regeringen har foreslået. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det er en sag om voldtægt af en otteårig pige fra delstaten Jammu-Kashmir, der har vakt forargelse og nu har fået premierministeren til at tage initiativ til at skærpe straffen.

Sagen er den seneste af flere voldtægtssager. I en af dem er en folkevalgt politiker i delstaten Uttar Pradesh blandt de mistænkte.

Demonstranter er gået på gaden for at udtrykke deres utilfredshed med sagerne. En del af vreden rettes mod det hindunationalistiske parti, som har magten i landet.

I tilfældet med den otteårige pige fra Jammu-Kashmir indeholder sagen en etnisk undertone. Kritikere angriber det hindunationalistiske parti for i første omgang at tage de anklagede i forsvar.

Den otteårige pige var en muslimsk pige, mens de anklagede var hinduer.

Ifølge nyhedsbureauet AFP vil fængselsstraffen for voldtægt på personer over 12 også blive forlænget.

Flere indiske delstater har ifølge AFP for nylig indført lignende lovgivning med både dødsstraf og skærpede fængselsstraffe.

Selv om dødsstraffen er en del af indisk lovgivning i sager om brutale mord og terrorangreb, bliver dommen kun brugt meget sjældent og kun i de mest ekstreme sager.

Ofte bliver dødsdommen anket og nedsat ved en højere instans.

Sidste gang en dødsdom blev eksekveret i Indien var i 2015. Her blev en gerningsmand bag et terrorangreb i Mumbai i 1993 hængt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.