Udland

Indien: Voldtægtssag mod amerikansk velgørenhedsarbejder

Indien anholder 40-årig mand. Han formodes at stå bag voldtægt af en amerikansk velgørenhedsarbejder.

Indien: Voldtægtssag mod amerikansk velgørenhedsarbejder

Endnu en indisk voldtægtssag indtager avisoverskrifterne verden over.

Denne gang er ofret en amerikansk kvinde, der arbejder i en velgørenhedsorganisation.

Politiet i det østlige Indien har arresteret en lokal forretningsmand, der formodes at stå bag voldtægten af den amerikanske kvinde.

Det siger en officiel kilde til nyhedsbureau AFP, alt imens en ulmende uro vokser i Indien i kølvandet på den seneste tids fokus på makabre voldtægtssager i landet.

- Dinesh Burman, 40 år, blev arresteret torsdag efter, at en amerikansk kvinde indgav en klage til politiet, siger Kaliappan Jayaraman, der er politikommissær i byen Siliguri, hvor voldtægten angiveligt fandt sted.

Den amerikanske kvinde, der er i 50'erne, siger, at den lokale forretningsmand voldtog hende 15. april og truede hende med yderligere vold, hvis hun gik videre til politiet. Det fortæller politikommissæren.

Storstilede demonstrationer har hærget Indien i takt med, at flere brutale voldtægtssager har fundet sted.

I december sidste år blev en 23-årig kvindelig studerende voldtaget af fem mænd i en bus i den indiske hovedstad, New Delhi. Hun døde senere af sine kvæstelser.

For nylig opstod der massiv røre i landet, da en kun fem-årig pige var blevet voldtaget.

Voldtægtssagerne har medført store demonstrationer rundt om i Indien. Demonstranterne kræver bedre rettigheder for kvinder og børn.

Den indiske premierminister, Manmohan Singh, siger, at det kræver en kollektiv indsats for at "udrydde denne form for fordærvelse i vores samfund".

Tidligere har den indiske præsident, Pranab Mukherjee, godkendt to nye love, der har til hensigt at beskytte kvinder mod voldtægt.

Den nye lovgivning giver mulighed for dødsstraf i tilfælde af voldtægt, der fører til død eller efterlader offeret i alvorligt kvæstet tilstand.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.