Udland

Indisk domstol udsætter strafudmåling i voldtægtssag

Strafudmålingen i sagen om en voldsom gruppevoldtægt i New Delhi sidste år er udsat til fredag.

Indisk domstol udsætter strafudmåling i voldtægtssag

Fire mænd, som er dømt for gruppevoldtægt og drab på en ung studerende i Indien sidste år, får først deres straf på fredag. Anklageren kræver dødsstraf.

Den indiske domstol, som tirsdag dømte de fire mænd skyldige i de alvorlige anklager, meddeler, at strafudmålingen er udsat.

Både de dømte, deres forsvarer og anklageren i sagen var samlet onsdag til procedurerne, før straffens længde skulle falde.

Sagens dommer, Yogesh Khanna, lyttede til argumenter fra forsvarer og anklager og meddelte efterfølgende, at strafudmålingen udsættes.

De fire mænd havde erklæret sig ikke-skyldige i anklagerne, som omfatter blandt andet drab, gruppevoldtægt og tyveri.

Mindst tre af de fire har planer om at anke dommen.

Ofrets forældre, som græd, da dommen blev læst op i retssalen, har ført an i et krav om, at de bliver dømt til hængning.

For to uger siden idømte en ungdomsdomstol en 18-årig mand maksimumstraffen på tre års ungdomsfængsel for at have deltaget i den opsigtvækkende gruppevoldtægt. Den kortere straf skyldes mandens alder.

Kvinden blev så voldsomt tilredt, blandt andet ved at få stukket en jernstang op i underlivet, at hun døde få uger senere på et hospital i Singapore.

De tiltalte er blevet hadefigurer i Indien efter gruppevoldtægten, der har været med til at sætte fokus på et stort problem omkring overgreb på kvinder.

Den fatale voldtægt mod den 23-årige kvinde har siden fået parlamentet i New Delhi til at hæve straffen for voldtægt.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst