Indonesere vil sagsøge engelske Everton

Everton kommer til at betale dyrt for et afbud til turnering i Indonesien, hvis det står til arrangørerne.

Indonesere vil sagsøge engelske Everton

Arrangørerne bag den indonesiske fodboldturnering Java Cup er rasende. Premier League-klubben Everton FC havde lovet at komme til Indonesien og drysse lidt stjernestøv over turneringen, men meldte onsdag afbud.

- Konsekvenserne af afbuddet for Everton er, at de betaler alle skaderne, siger turneringens advokat Patrick Mbyaya.

- Vi vil også kontakte det engelske fodboldforbund for at få dem til at tildele Everton disciplinære sanktioner. Hvis de afviser at betale, tager vi sagen videre til den internationale sportsdomstol, siger advokaten ifølge nyhedsbureauet AFP.

De engelske Premier League-klubber drager ofte til Asien for at reklamere for sig selv og indkassere både penge og fans.

Men efter at have meldt sig til turneringen meddelte Everton i et brev til arrangørerne, at "uløste problemer gør, at risikoen for at rejse var for stor."

Nogle fans i Indonesien er kendt for at være voldsomme, når de går til fodbold, og tilbage i november blev fans trampet ihjel på Jakartas stadion Gelora Bung Karno, mens der foregik voldsomme sammenstød i maj.

Galatasaray har fået sammen melding fra advokaten, efter den tyrkiske klub også har meldt afbud.

Det koster nemlig store penge for turneringen, forklarer direktøren Widjajanto fra den nationale liga.

- Afbuddene er meget mærkelige, og vi er virkelig skuffet over deres beslutninger. Investorerne har helt klart tabt store summer af penge, siger Widjajanto.

Everton har understreget over for arrangørerne i en pressemeddelelse, at klubben er ked af beslutningen om at melde afbud.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.