Indsamlere banker på døren søndag

Der er brug for flere indsamlere

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at hjælpe verdens fattigste til et værdigt liv uden hensyn til tro, race eller politisk overbevisning.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at hjælpe verdens fattigste til et værdigt liv uden hensyn til tro, race eller politisk overbevisning.

FREDERIKSHAVN:Der er brug for flere frivillige indsamlere, når Bangsbostrand og Abildgård sogne den 10. marts går til kamp mod sult og fattigdom ved Folkekirkens Nødhjælps årlige Sogneindsamling.

Mad er en menneskeret – og der er mad nok på Jorden til at brødføde os alle. Alligevel lever millioner af familier i så stor fattigdom og sult, at det truer deres liv og helbred.

Udviklingshjælp nytter og kampen mod fattigdom kan vindes. Men der er stadig meget at tage fat på. En af de helt store udfordringer er sult. 870 mio. mennesker lider af kronisk underernæring, og hvert 12. sekund dør et barn af sult. Sult og fejlernæring er verdens største sundhedsrisiko. Samtidig forstærker sult alle andre dårligdomme, fx sygdommen hiv/aids.

- Vi er med i Sogneindsamlingen igen for femtende gang, fordi det giver rigtig god mening. Dels vil vi gerne være med til at bekæmpe sulten i verden – og dels bliver kirken synlig på en helt særlig måde, når indsamlerne kommer rundt i hele sognet, siger Pagh Rasmussen og Stig E. Lundbo, der er indsamlingsleder i henholdsvis Bangsbostrand og Abildgård Sogne i Frederikshavn.

- For os er Sogneindsamlingen en anledning til at blive mindet om, hvor lidt der faktisk skal til for at gøre fattige mennesker i stand til at klare sig selv, siger de to indsamlingsledere.

Indsamlingen søndag den 10. marts begynder ved Abildgård Kirke og Bangsbostrand Kirke kl. 10. Efter indsamlingen serveres begge steder et lettere måltid samt kaffe.

Vil du være med til at gøre en indsats mod sulten søndag den 10. marts, så ring til henholdsvis Bangsbostrand Kirke 98 42 06 93 og Abildgård Kirke, 98 42 32 88 eller ring hele døgnet på 80 60 80 60. Du kan også blot møde op på dagen. Der er brug for alle.

De to indsamlingsledere står klar til at tage i mod dig og din hjælp.

- Din indsats kan gøre en forskel, siger Pagh Rasmussen og Stig Lundbo samstemmende.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.