Indsamling: Kølebokse for 75 mio. kroner

Køleboksen ”Coolest” indsamler rekordbeløb til at starte produktionen

USA 1. september 2014 21:25

USA: Crowdfunding er i løbet af få år blevet en utroligt hypet finansieringsform for nye virksomheder, som ved folkets hjælp rejser kapital til at få deres nye produkter ud i verden - f.eks. ved at sælge produktet flere måneder før, det er klar til levering.

Ofte er det teknologivirksomheder, som bruger crowdfunding til at komme i gang, men i slutningen af august overtog et nyt produkt noget overraskende tronen som det mest støttede crowdfundingprojekt på kickstarter.com: køleboksen ”Coolest”.

På under to måneder solgte Ryan Grepper, skaberen af ”Coolest”, 62.874 kølebokse, som hver koster i omegnen af 1000 kroner. I alt nåede køleboks-skaberen at indsamle 13,3 mio. dollars - svarende til 75 millioner kroner.

Den tidligere rekordindehaver var smarturet Pebble, som i 2012 indsamlede 10,2 mio. dollars.

En teknologisk køleboks

Det er blevet modtaget med overraskelse på diverse teknologi-medier, at en køleboks har overtaget tronen som det mest støttede crowdfunding-projekt.

Men selvom ”Coolest” i bund og grund er en køleboks, har den også et par trick i ærmet, som ikke findes i enhver køleboks - blandt andet en indbygget blender som kører på batteri, en indbygget bluetooth højttaler og usb-opladere.

- Jeg forstår ikke, hvorfor køleboks-design ikke har ændret sig i 50 år. Derfor ville jeg lave en velbygget køleboks, med så meget indbygget sjov, at jeg ville lede efter en undskyldning for at komme ud og bruge den, siger Ryan Greeper, skaberen af ”The Coolest”, i salgsvideoen på Kickstarter.com.

De første bokse forventes leveret til februar næste år.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...