Frederikshavn

Indsamling til rumænske børn

Den lokale afdeling af Rumæniensprojektet af 1992 og Sct. Georgs Gildet i Frederikshavn samler atter mad ind til rumænske børnehjem

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Indsamlingen finder sted fredag 28. august og lørdag 29. august. Det sker som sædvanligt i MENY-butikkerne på Gl. Skagens Vej og H. C. Ørsteds Vej

Ved butikkernes indgangsparti vil kunderne blive bedt om at købe lidt mere, end de selv skal bruge og aflevere det ved udgangen. Det skal være madvarer, som kan tåle den lange transport og opbevares i længere tid, f.eks. mel, sukker, konserves, ris, pasta, ligesom de fleste former for toiletsager også er meget velkomne.

Foruden afsendelse af de indsamlede varer sender de mange danskere, der har ”adopteret” et rumænsk barn, gavepakker, typisk legetøj, tøj, kiks, slik eller andet, som et børnehjemsbarn kun sjældent bliver præsenteret for, ligesom projektet støtter et hospital for psykisk handicappede med tøj. Foruden børnehjemsbørnene er situationen særlig vanskelig for de ældre kvinder i Rumænien. De modtager kun en minimal pension, idet de i mange tilfælde ikke har været på arbejdsmarkedet og derfor ikke optjent pension. Desuden sendes der tøj til fattige familier i det område, foreningen arbejder.

Varerne fra Frederikshavn sendes til foreningens centrallager i Lunderskov, hvorfra transporten til Rumænien foretages af tre store lastvogne ført af elever fra Logistikafdelingen på Middelfart-Fredericia Tekniske Skole som et led i deres uddannelse. Herved bliver transportudgifterne minimeret for foreningen. Medlemmer af projektet følger varerne helt frem til børnehjemmene og de andre udleveringssteder og står selv for udleveringen for at sikre, at alt bliver afleveret på rette sted.

- Og der er stadig behov for hjælp. Det kan naturligvis være vanskeligt uden videre at sammenligne rumænske forhold med tilsvarende danske, men ved selvsyn har projektets medlemmer konstateret, at det tilskud til forplejningen, som disse transporter udgør, er af stor betydning for børnenes trivsel og udvikling. Rumæniensprojektet af 1992 anmoder derfor kunderne, når de går på indkøb fredag eller lørdag, om at tænke på de rumænske børnehjemsbørn.

Yderligere oplysninger om projektet kan findes på www.rp92.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.