Indspark: Lad ikke korrupte ledere bekæmpe matchfixing

Idan-direktør Henrik Brandt mener, at sporten har brug for nye uafhængige kræfter i kampen mod matchfixing.

Indspark: Lad ikke korrupte ledere bekæmpe matchfixing

Direktør i Idrættens Analyseinstitut (Idan), Henrik Brandt, mener ikke, at korrupte sportsledere eller forbund skal have ansvaret for bekæmpelsen af matchfixing.

Onsdag eftermiddag skal Henrik Brandt holde det indledende oplæg i en åben høring på Christiansborg, hvor politikere, eksperter og idrætsledere sætter fokus på matchfixing.

- Der skal være nogen, der viser lederskab og får samlet alle trådene.

- Der er behov for en instans eller maskine, der kan kigge på nogle af sportens trusler. Den skal koordinere og lægge pres. Det er på tide, at man får skabt sådan et redskab.

- Det skal måske handle om mere end matchfixing. Der foregår alverdens lyssky ting med handel med tv-rettigheder og værtskaber, siger Henrik Brandt.

Tidligere er det blevet afsløret, at det europæiske og internationale fodboldforbund, Uefa og Fifa, har været plaget af korruption.

Det skal være en uafhængig, pletfri og kontrollerende instans, som skal koordinere kampen mod matchfixing, mener Henrik Brandt.

- Man lader vel ikke korrupte sportsledere bekæmpe matchfixing. Det er lidt selvmodsigende på mange måder.

- Man har brug for en enhed, som kan spille sammen med idrætten, men også kontrollere den, mener Henrik Brandt.

- Jeg mener, at der er behov for et internationalt instrument, som kan sige, at det her er ikke godt nok i det land, den liga, det forbund eller det spilleselskab, og det skal der gøres noget ved, siger han.

I den seneste tid har matchfixing fået enorm opmærksomhed, og det er kun godt, mener Idan-direktøren.

- Det positive er, at både danske sportsorganisationer og internationale myndigheder har fundet ud af, at der er en ret stor trussel her. De forsøger egentlig at gå proaktivt ind i det, og viljen er til stede.

- På internationalt plan er det også kommet på dagsordenen - først og fremmest i Europarådet, der arbejder på en konvention, der kan lave nogle rammer for, hvordan man tackler problemet internationalt.

- Også EU, Interpol, Europol er klar over, at her er en trussel, som vi skal tage alvorligt. Det er positivt, fastslår Henrik Brandt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.