Indstiller til lukning

Økonomiudalget anbefaler, at plejehjemmet Tonnishave lukkes

Plejehjemmet Tonnishave i Asaa.Arkivfoto <i>Pressefotograf Peter Broen</i>

Plejehjemmet Tonnishave i Asaa.Arkivfoto Pressefotograf Peter Broen

BRØNDERSLEV-ASAA:Plejehjemmet Tonnishave i Asaa skal lukkes. Det er indstillingen, som et enigt økonomiudvalg på et møde onsdag er nået frem til, og dermed følger de indstillingen fra ældreomsorgsudvalget.

- Vi har jo en overkapacitet og har tomme pladser rundt omkring, og nu har udvalget så peget på, at man kan spare 5,5 mio. kroner i 2013, som vi har vedtaget med budgettet, ved det forslag, der nu er på banen, at lukke Tonnishave, siger borgmester Lene Hansen (S).

Baggrunden er, at der ikke er så stor søgning til plejehjemmene i kommunen som tidligere.

- Grunden til, at man lukker Tonnishave, er at der er mange pladser på vores plejehjem i øjeblikket. Vi har ikke brug for så stort et antal plejehjemspladser, som vi havde før i tiden, konstaterer Lene Hansen.

At det netop er Tonnishave, der står til en lukning, er der flere årsager til.

- Udvalget har vurderet, at vi i Tonnishave har en bygning, der er utidssvarende, derfor er den bragt i spil, når vi ikke har brug for så mange pladser, som vi havde engang. Byrådet er ikke optaget af, hvad der er i øst og vest, vi er optaget af, hvad der er samlet. Samlet set skal vores tilbud til de ældre være i top, så alle er rigtig glade for den pleje og omsorg, de får på vores plejehjem. Hvis vi retter til, så er det altså for at gøre tilbuddet til vores gamle endnu bedre samlet set, siger Lene Hansen.

Der er ikke truffet endelig beslutning, byrådet skal drøfte sagen. Deres næste møde er onsdag 19. december.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.